skilleToppbanner: Store studio denne ukaskilleStemmer fra arkivetskille_slutt
Store Studio 3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > TV-arkiv > Store Studio
er nettredaktør.
Adr. Store Studio
RT32, 0340 Oslo
Tel 2304 2458
Tips oss:
Kom og se på oss:
Tel 2304 2166

 

Ett stk. Kiss i Store Studio

Gene Simmons kommer til Store Studio mandag 29.mars for å snakke om damer, tunga si og musikk. Antakelig i den rekkefølgen.

Publisert 25.03.2004 12:28. Oppdatert 29.03.2004 10:38.
Av Marte Fougner Hjort

De fleste som er født på denne siden av krigen har et forhold til Kiss. Noen tenker på dem som et morsomt tulleband med pussig sminke og lange tunger, mens andre tar dem blodseriøst. Kiss har så ihuga fans at de har sin egen armé, Kiss Army. På mandag kommer nok ærverdige Store Studio til å fylles av ymse medlemmer fra Kiss Army Norge. Du trodde kanskje Turbo-jugend var fanatikere? Hå nei da!

Neeii! Jeg skal ikke være Batman! Jeg er Superboy, for svarte!!

Han solo

Gene er om ikke lenge ute med soloalbum, og i den anledning er han på et lite europabesøk. Han har blitt betydelig eldre enn da han kledde seg i trikot og spilte bass i Kiss. I dag kan han minne om en "white trash"-utgave av Tom Jones; brunbarket og herja. OG han farger fremdeles håret sort, selvsagt.

Råkka lærer

Gode gamle Gene ble født i Israel i 1949, og da het han Chaim Witz. Det er jo som man kan se ikke noe råkka navn, men så startet da Chaim også karrieren sin som lærer.

Pedagogen Gene døde raskt hen da han møtte en annen rock-interessert fyr, nemlig Stanley Eisen. Som vi alle kjenner som Paul Stanley, vokalisten i Kiss. De startet bandet med det velklingende navnet Wicked Lester, og det var her ideene om sminke, glam og trikot først ble født. Duoen fikk med seg Peter Criss og Ace Frehley, og dermed var et legendarisk rockeband født.

"How you doin'!? Jai snakke litt nåårske!"

Liza Minellis høyrehånd

Utover søttitallet ble Kiss superstjerner. De spilte inn klassikeren "Destroyer" og fikk en giga-hit med låta "Beth".
Parallelt med Kiss' suksess prøvde Gene Simmons seg også som talentspeider og manager. Han oppdaget puddelrockerne i Van Halen og ga dem ut på eget selskap. I tillegg var han absurd nok manager for Liza Minelli.

Japander

Simmons er en mangfoldig mann. Han har prøvd seg som skuespiller, dog med vekslende hell. Du kan se ham i blant annet "Never too young to die" og "Wanted: dead or alive".

Simmons er nok den i Kiss med det største forretningstalentet og han får mye av æren for å ha laget god butikk av Kiss (De har til og med vært i Japan og laget reklame!).

I 2000 annonserte Kiss sin egen avskjedsturné, men den har i så fall vart i fire år, de har ennå ikke sluttet å spille.

Har 'a på tunga

"Du skjønner at jeg satt tunga fast til et gjerde i sted, fristelsen ble for stor. Og nå gjør det så innmari vondt!"
Gene er vel så kjent for alle damehistoriene sine som for sin lange tunge og basspill, og du skal ikke se bort fra at han kommer til å fortelle om dette på mandag. Han er en slags rockens Hugh Hefner, denne mannen.

På hjemmesida si har han for eksempel en link som heter "Ladies in waiting". Det er rett og slett en oppsamlingsside for blonde kvinns med store pupper som drømmer om litt oppmerksomhet fra solariumsbrune Gene. Gene er nemlig glad i blondiner, han har sågar vært på date med vår egen Liv Ullmann! Liv sier selv at det aldri skjedde noe, så der falt den historien sammen.

Les mer om Gene og damene

Vil du vite mer om dette fyrverkeriet av en mann kan det være en god idé å lese selvbiografien hans, "Kiss And Make Up" fra 2001. I tillegg lønner det seg å ta turen til Store Studio mandag 29.mars, for en uforglemmelig aften!

Bestill gratisbilletter her

Norsk band skriver for Gene

LENKER
Les mer om Gene og damene Gene Simmons' norske eventyr
Norsk band skriver for Gene Singelen "Asshole" er norsk
Siste saker:
Bakgrunn: Kiss (20.06.2001)
Siste saker:
Flere saker: ALT OM KISS

 
SENDETID
Mandager
kl 23.10 på NRK1.
Reprise tirsdager
kl 20.05 på NRK2.
Debatt:
FOTOALBUM
10 SISTE STORE STUDIO
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no