skilleStemmer fra arkivetskilleLitteraturquizskille_slutt
litteratur_forfattere_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Kultur > Forfattere Sist oppdatert 13:49
Forfatterarkivet er under arbeid, og vil komme i en ny og bedre versjon.

 
Samleside: BERTRAND BESIGYE
Anne leser dikt:

Bevare oss vel, Bertrand

Vi har venta på Bertrand Besigye i ti år. Ventetida er over, og Bertrand burde tildeles samme straff som Per Heimly for å profittere på vennskapet med Ari - og ti piskeslag ekstra.

Skatepoeten

Bertrand Besigye er ikke helt som andre poeter. Mannen fra den nye vinen har nå skrevet dikt om blant annet fleinsopp, Bruce Lee og skating. Se video med høytlesing av "Gateskateren" i Kalibers Bakgård.

Besigye, Bertrand

Født 1972 i Uganda. Oppvokst i Norge. Debuterte i 1993 med diktsamlingen "Og du dør så langsomt at du tror du lever", en bok som gjorde et stort, positivt inntrykk både på kritikere og publikum.

Dikter ikke for gamle menn

Bertrand Besigye får kritikk for å være for ekspressiv og voldsom, og bruke alt for mange seksuelle ord. Anmelderne er gamle menn, som ikke kan følge med på alt han skriver om, mener Besigye. Nå er han ute med nye dikt.

Krystallisert sollys

"Krystallisert sollys" av Bertrand Besigye har mye livskraft, men det blir en dose for mye ekstrem-erotisk sprut fra Besigye, mener Tom Egil Hverven.

Post-it-o-rama:

Kåre, Bertrand og Berlin

Kåre kommer! Men det er ikke før neste uke, den 22. januar. Se inn i framtiden på syreaktig vis sammen med oss i redaksjonen.


 
10 SISTE LITTERATUR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no