skilleIngrid Alexandra bannerskille_slutt
Toppbanner 2_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Kongehuset > Prinsessebryllupet Sist oppdatert 11:17
Ansvarlige for bryllupssidene:
Tor Berre og Erik Bolstad
Telefon:
23 04 26 43 (Oslo)
73 88 12 00 (Tyholt)
Les gjerne gjennom
før du sender inn spørsmål!

 

Nervepirrende kakeflytting

Han har gått hele ruta og notert seg hvert hull i asfalten, konditor Morten Carlson. En 150 kilos engelsk fruktkake skal fraktes fra Britannia Hotel til Stiftsgården.

Publisert 24.05.2002 15:31.
40 ulike ingredienser er med i bryllupskaka, som er grundig dynket med sterke drikkevarer.
Souschefen og konditoren har arbeidet med bryllupskaka i et låst rom i nesten to måneder. For en engelsk fruktkake holder lenge, blant annet fordi den er ettertrykkelig dynket med sterke saker.
- Nesten 20 liter sherry og punsj laget av fire ulike likører, røper Carlson.
- Og hvis gjestene blir litt på en snurr av å smake på den?
- Ja, da er det min skyld, ler Carlson.

Tradisjon

Kronprinsparet spiste også engelsk fruktkake i sitt bryllup.
Engelsk fruktkake er tradisjon i kongehuset, og den skal inneholde en masse herlige ingredienser - nesten førti, ifølge konditoren: - Det er en gammel og god oppskrift.
Produksjonen av blomster og annen spiselig pynt har pågått lenge, men hvordan kaka ser ut er fremdeles en godt bevart hemmelighet.

Møbelsnekker hjalp til

En møbelsnekker har laget et stativ som konditoren har designet. - Jeg tror det kommer til å bli veldig lekkert, sier Carlson. Nå gjenstår det bare å få montert herligheten på stativet og gjøre den klar til servering i Stiftsgården.

Ekstra høy puls

- Jeg har gått og sett over alle hullene i gata før transporten, sier Morten Carlson. Kaka skal fraktes i bil etpar kvartaler fra det låste rommet på Britannia Hotel til Stiftsgården, og det blir årets mest nervepirrende minutter for ham.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM BRYLLUPSDAGEN

 
Vær med på hele Norges gratulasjon til Märtha og Ari
10 SISTE KONGEHUSET
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no