skilleIngrid Alexandra bannerskille_slutt
Toppbanner 2_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Kongehuset > Prinsessebryllupet Sist oppdatert 11:17
Ansvarlige for bryllupssidene:
Tor Berre og Erik Bolstad
Telefon:
23 04 26 43 (Oslo)
73 88 12 00 (Tyholt)
Les gjerne gjennom
før du sender inn spørsmål!

 

Norske råvarer

Fisk, kalv, ost og bringebær stod på de kongeliges middagsbord i Stiftsgården.

Publisert 24.05.2002 22:12.
Av Sissel Rinde

Store mengder mat fraktes til Stiftsgården.
Bryllupsmenyen var tilrettelagt etter årstid og råvaretilgang.

Meny

Til forrett fikk gjestene ørret-tartar med friske asparges og posjert vaktelegg. Hovedretten besto av kalvenoisetter med vårens grønnsaker.

Som hvilemåltid ble det servert ost: Lun chevre og snøfrisk.

Hovedretten på nært hold: kalvenoisetter
Vaniljebavaroise med bringebær med grenadinesaus var kveldens dessert.

Vin ukjent

I tråd med Stiftsgårdens tradisjoner vil de ikke opplyse om hviken vin som er drukket under middagen. Dette er en skikk som har overlevd helt fra kong Håkon Vs tid. Vi har imidlertid fått vite at gjestene ble servert en tørr Loire-vin til forretten, en god Burgunder til hovedretten og rød, søt Valipolicella til desserten. Til talene fikk gjestene nyte champagne.



 
Vær med på hele Norges gratulasjon til Märtha og Ari
10 SISTE KONGEHUSET
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no