Fisk, kalv, ost og bringebær stod på de kongeliges middagsbord i Stiftsgården.
Av
Sissel Rinde
|
Store mengder mat fraktes til Stiftsgården. |
Bryllupsmenyen var tilrettelagt etter årstid og råvaretilgang.
Meny
Til forrett fikk gjestene ørret-tartar med friske asparges og posjert vaktelegg. Hovedretten besto av kalvenoisetter med vårens grønnsaker.
Som hvilemåltid ble det servert ost: Lun chevre og snøfrisk.
|
Hovedretten på nært hold: kalvenoisetter |
Vaniljebavaroise med bringebær med grenadinesaus var kveldens dessert.
Vin ukjent
I tråd med Stiftsgårdens tradisjoner vil de ikke opplyse om hviken vin som er drukket under middagen. Dette er en skikk som har overlevd helt fra kong Håkon Vs tid. Vi har imidlertid fått vite at gjestene ble servert en tørr Loire-vin til forretten, en god Burgunder til hovedretten og rød, søt Valipolicella til desserten. Til talene fikk gjestene nyte champagne.