skilleIngrid Alexandra bannerskille_slutt
Toppbanner 2_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Kongehuset > Prinsessebryllupet Sist oppdatert 11:17
Ansvarlige for bryllupssidene:
Tor Berre og Erik Bolstad
Telefon:
23 04 26 43 (Oslo)
73 88 12 00 (Tyholt)
Les gjerne gjennom
før du sender inn spørsmål!

 

- Et mirakel av en kvinne

Etter å ha takket brudens og sin egen familie for at han og Märtha er kommet dit de er i dag, ga Ari Behn prinsessen sin hyllest.

Se bildene fra middagen

Publisert 24.05.2002 20:47.
SE OGSÅ:
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video


Av Sissel Rinde

Ari Behn holdt en meget personlig tale til bruden og sine nærmeste. Han fremhevet den støtte han har hatt i sin egen familie for at han er blitt den personen han er i dag. Han takket også konge- og kronprinsparet for at de hadde tatt så vel i mot han.

- Aldri har jeg sett en vakrere kvinne enn deg, sa Behn.

Unik

Behn holdt en varm hyllest til sin kone i en tale som var preget av store ord. - Kjære Märtha, aldri har jeg møtt et menneske med større styrke enn deg. Aldri har jeg møtt et menneske som har mer hjertekraft enn deg. Aldri har jeg sett en kvinne som er så inderlig vakker som deg. Du utstråler en uimotståelig blanding av klokskap og skjønnhet, ynde og besluttsomhet.

- Du er uimotståelig sprudlende og kraftfull, lekende og alvorlig på samme tid. Ja, du er uimotståelig når du bestandig lar meg avslutte en diskusjon med disse ord: Ja, min elskede du har helt rett, sa Behn.

Han brukte også Romeos ord til Julie for å beskrive sine følelser for Märtha i den tiden han har ventet på å få henne til sin ektemake. Han kunne til og med ha ventet i ti år for å få henne: - Hva kjærligheten makter, vil den våge, siterte Behn.

Märtha var tydelig imponert over Aris tale.

Ser

Han la også vekt på at Märtha ser han som den personen han er. - Gjennom deg, Märtha, er livet levelig. Du er en seer, og du er ikke redd for å fortelle hva du ser. Du er det mennesket som har sett meg slik jeg aldri før har blitt sett, i et åpent blikk der svakhetene mine lå på rekke og rad uten at det gjorde deg det minste skremt, sa han.

Han avsluttet med at han er overbevist om at de er ment for hverandre.

Latter og tårer

En rørt Märtha lo også godt over ektemannens morsomme poenger når han beskrev en skitur i påsken sammen med kronprins Håkon.

LENKER

 
Vær med på hele Norges gratulasjon til Märtha og Ari
10 SISTE KONGEHUSET
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no