skilleIngrid Alexandra bannerskille_slutt
Toppbanner 2_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Kongehuset > Prinsessebryllupet Sist oppdatert 11:17
Ansvarlige for bryllupssidene:
Tor Berre og Erik Bolstad
Telefon:
23 04 26 43 (Oslo)
73 88 12 00 (Tyholt)
Les gjerne gjennom
før du sender inn spørsmål!

 

Ari til Munkholmen uten bruden

- Jättefint, sa kronprinsesse Victoria etter forestillinga på Munkholmen med utdrag fra operaen Olav Engelbrektsson. Hun og de andre kongelige gjestene så ut til å ha stor glede av besøket - og de fleste var der, men ikke dagens hovedperson.

Publisert 24.05.2002 11:13. Oppdatert 24.05.2002 13:53.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
De kongelige på Munkholmen (Windows Media Video)
Se bildene fra Munkholmen
Ari Behn dro uten sin brud på utflukt til Munkholmen i formiddag. Prinsessen bruker formiddagen til å slappe av og gjøre seg i stand til vielsen i Nidarosdomen klokka 16. Resten av det kongelige følget stilte på kaia i Ravnkloa klokka 10.15, noen litt slitne etter nattens festligheter.

Fredag formiddag var det båttur til Munkholmen for gjestene. En smilende prinsesse Madeleine sammen med sin bror, prins Carl Philip (tv) i det båten legger fra kai.( Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX)

Kyss og klem

Mens de fleste av den eldre garde valgte å gå innendørs på båten som skulle frakte dem til Munkholmen, oppholdt en del av de unge seg på bakdekket. Her ble det mye kyss, klapp og klem og takk for i går før de benket seg for sightseeingturen på Trondheimsfjorden.

På den historiske lille øya vanket en spasertur før lunsjen, som blant annet besto av dampet breiflabb og ristede kamskjell, og en frisk dessert med jordbær og vaniljemousse på nøttebunn, marinert med frisk frukt.

Victoria tolket

Sveriges kronprinsesse var begeistret for det halvtimeslange utdraget fra operaen om Olav Engelbrektsson, som også foruten en god slump kongehistorie skildrer en dramatisk periode i Nidarosdomens historie. Solister er Trond Hallstein Moe og Benedicte Adrian. Prinsesse Victoria guidet den jordanske prins Ali Bin Al Hussein gjennom handlingen, sittende på ulltepper.

Fargeløst

Det var ikke mange sprelske farger å se blant de kongelige gjestene på utflukten til Munkholmen fredag formiddag. Beige og grå toner gikk igjen blant kvinnenes antrekk, mens mennene varierte fra mørk dress til bukse og jakke. Mest sprelsk i fargevalget var kronprins Willem-Alexander med dyprøde fritidsbukser. Dronningen hadde valgt en beige buksedress i ull, mens kronprinsessen, som for sikkerhets skyld kom på krykker, hadde på seg blå bukser, offwhite genser og jakke i samme farge. Hun var trolig den som gledet seg mest over at det ikke var solskinn over bryllupsbyen fredag. Tropevarmen som har vært de siste dagene, er også borte.

Lader opp

Bryllupsgjestene har nå trukket seg tilbake til sine hoteller og til stiftsgården, der de forbereder seg til vielsen som starter klokka 1600. I Trondheim sentrum syder det også av folkelig forventning nå i ettermiddag.


LENKER
Siste saker:
Flere saker: ALT OM BRYLLUPSDAGEN

 
Vær med på hele Norges gratulasjon til Märtha og Ari
10 SISTE KONGEHUSET
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no