skilleIngrid Alexandra bannerskille_slutt
Kongehuset
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Kongehuset Sist oppdatert 13:17
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 
Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit ser på mens Marius holder sin søster prinsesse Ingrid Alexandra på fanget under fotograferingen på Skaugum i går. (Foto: Guri Dahl / TinAgent / Scanpix)
Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit ser på mens Marius holder sin søster prinsesse Ingrid Alexandra på fanget under fotograferingen på Skaugum i går. (Foto: Guri Dahl / TinAgent / Scanpix)

Nye bilder av tronarvingen

Med store, mørke øyne kikker prinsesse Ingrid Alexandra på mamma. Det er tid for de første offisielle bildene av landets nye tronarving sammen med familien.

Publisert 31.01.2004 18:11. Oppdatert 31.01.2004 18:48.
Kronprinsesse Mette-Marit med prinsesse Ingrid Alexandra og Marius. I bakgrunnen kronprins Haakon. (Foto: Guri Dahl / Tinagent)
Bildene ble tatt i kronprinsesse Märthas salong på Skaugum i går. Den lille prinsessen er ni dager gammel, og storebror Marius er med på flere av bildene.

Fotografen er Guri Dahl som også tok kronprinsparets private brudebilder og bildene til den offisielle bryllupsboka som kom et par måneder etter bryllupet.

Den lille prinsessen er kledd i hvitt, mens mor har på seg grå ullgenser, pyntet med en vakker brosje. Kanskje en fødselsgave fra kongeparet?

Etter bildene å dømme, utvikler den lille jenta seg som hun skal. Fortsatt er hun svært lik sin far på samme alder.

Den største forskjellen er vekta. Mens lille Ingrid Alexandra veide 3.686 gram da hun ble født, var pappa nesten 800 gram tyngre. Likheten er også slående med de første babybildene av tante Märtha Louise.

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit med prinsesse Ingrid Alexandra. (Foto: Guri Dahl / TinAgent / Scanpix)


Lurte alle

Kronprinsfamilien fotografert i kronprinsesse Märthas salong på Skaugum av fotograf Guri Dahl/Tinagent
Det har neppe gått noen hus forbi at kronprinsesse Mette-Marit «lurte» alle og dro hjem fra sykehuset med sitt nyfødte barn bare noen timer etter fødselen.

Av bildene ser det ut til at det ikke var noe minus. Mor og barn har kunnet slappe av i hjemlige omgivelser fra første stund.

Familie og venner er blitt tatt imot i fred og ro i familiens nye hjem, uten at pressefolk og publikum har stått klare utenfor sykehuset for å registrere hvem som kom og gikk.

Mormor, Marit Tjessem, var på plass på Skaugum allerede da familien kom hjem fra sykehuset, og farmor og farfar, dronning Sonja og kong Harald var de første besøkende utenfra samme kveld.

De uttrykte det samme som de fleste besteforeldre: Hun er verdens flotteste barnebarn!

Stolt storebror

På de to første bildene som ble lagt ut på kongehusets hjemmesider i kveld, står en stolt og smilende storebror Marius i stripete genser ved siden av mamma og lillesøster og kronprins Haakon i bakgrunnen.

Kronprins Haakon med prinsesse Ingrid Alexandra og kronprinsesse Mette-Marit. (Foto: Guri Dahl / TinAgent / Scanpix)


Mens Ingrid Alexandra foreløpig blir hjemme med mamma, pappa og barnepike på Skaugum, er Marius i full sving som førsteklassing på Jansløkka skole. Skolen er nærmeste nabo med Skaugum, så sjuåringen har kort vei hjem til lillesøster etter skoletid.

Prinsesse Ingrid Alexandra. (Foto: Guri Dahl / TinAgent)


Kronprins Haakon som for tiden er regent for sin far, får det travelt neste uke når Portugals presidentpar kommer på besøk. Men utover å lede statsråd og ta imot audienser, har den nybakte pappa’n rikelig tid til å være sammen med familien de nærmeste ukene.

Bildene ble tatt i kronprinsesse Märthas salong på Skaugum i går. Den lille prinsessen er ni dager gammel. (Foto: Guri Dahl / TinAgent / Scanpix)


(NRK-NTB)

Siste saker:

 
10 SISTE NYHETER
50 SISTE KONGEHUSET
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no