skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
baneheia_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Baneheiasaken Sist oppdatert 15:37
NYHETER I LYD OG BILDE
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
Redaksjonen:
Tlf 23 04 21 20
Nyhetsredaktør:

 

Vil slippe å betale

Barnedrapsdømte Jan Helge Andersen ber om å slippe å betale erstatning og oppreisning til de pårørende i Baneheia-saken, fordi han ikke tror han vil klare å betale for seg.

Publisert 07.10.2002 06:46.
Jan Helge Andersen, som er dømt til 19 års fengsel, mener han aldri vil ha mulighet til å betale erstatningssummen på over en million kroner når han blir løslatt om cirka 14 år.

– Da har 1,1 millioner kroner med renter mer enn doblet seg. Jan Helge Andersen vil aldri ha mulighet til å betale tilbake et slikt beløp. Derfor har vi bedt om å slippe kravet av økonomiske hensyn, slik regelverket fra staten åpner for å vurdere, sier Andersens advokat, Ben Fegran, til VG.

Jan Helge Andersen er sammen med Viggo Kristiansen dømt til å betale 1,1 millioner kroner i erstatning og oppreisning til de pårørende etter Stine Sofie Sørstrønen (8), som han er dømt for å ha voldtatt og drept 19. mai 2000. Kristiansen er i tillegg dømt til å betale 530.000 kroner til Lena Sløgedal Paulsens foreldre.

Siste saker:

 
10 SISTE NYHETER
PÅ FORSIDEN NÅ
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no