skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
baneheia_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Baneheiasaken Sist oppdatert 15:37
NYHETER I LYD OG BILDE
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
Redaksjonen:
Tlf 23 04 21 20
Nyhetsredaktør:

 

Millionkrav fra foreldrene

Foreldrene til de to jentene som ble drept i Baneheia krever millioner i erstatning fra gjerningsmennene. Men det er svært små sjanser for at de noen gang vil få pengene som de to drapsdømte dømmes til å betale.

Publisert 15.02.2002 17:08.
I lagmannsretten i Arendal var det penger det handlet om i dag. Bistandsadvokatene argumenterte bak stengte dører for at de drapsdømte burde dømmes til å betale store summer i oppreisning og erstatning til jentenes foreldre.

Krav på tre millioner kroner

Tilsammen beløper kravet fra foreldrene til de drepte jentene seg til rundt tre millioner kroner. Bistandsadvokat Børre Eskedahl bekrefter overfor NRK at kravet for enkelte av foreldrene kan være på opptil 800 000 kroner.

Får trolig ikke penger

Men selv om retten skulle idømme Jan Helge Andersen og Viggo Kristiansen store erstatninger er det lite trolig at de etterlatte noen gang vil se noe til pengene. Det er nemlig ingen instans som utbetaler pengene på vegne av de drapsdømte.

Hver av de etterlatte får utbetalt 100 000 kroner fra Fylkesmannen i Vest-Agder, og Eskedahl sier det er alt de vil få fra det offentlige. Resten av det de to drapsdømte dømmes til å betale i erstatning vil de stå personlig ansvarlig for å betale, og det er lite trolig at de to vil få penger til dette, når mange av de neste årene skal tilbringes bak fengselsmurene.

Nest uke tar lagmannsretten stilling til hva erstatningsbeløpet skal settes til.



Av Stein Otto Daatland

Siste saker:

 
10 SISTE NYHETER
PÅ FORSIDEN NÅ
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no