skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
Val 2005 T&F 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Valg 2005 Troms og Finnmark Sist oppdatert 08:15
 

Oppvask i SV gjennom epost

Fjerdekandidat for SV i Finnnmark i Stortingsvalget, Kirsti Bergstø, beskylder stortingsrepresentant Olav Gunnar Ballo for å være både illojal og ukameratslig.

Publisert 23.09.2005 07:00. Oppdatert 23.09.2005 11:31.
Av Bård Wormdal

Det er i en epost i forbindelse med oppsummering av valgkampen at stortingskandidaten for Finnmark SV, Kirsti Bergstø, tar et oppgjør med Olav Gunnar Ballo. NRK har fått tilgang til eposten, som Bergstø har sendt til fylkespartileder Charles Mortensen. Bergstø referer til offentlige utsagn fra Ballo der han hevder utspill fra SVs næringspolitiske talsmann Hallgeir Langeland er en grunn til SVs svake valgoppslutning. Bergstø forsvarer Langeland, og hevder Langeland kun har forholdt seg til partiets partiprogram. Langeland gjentok gang på gang at SV er imot oljeboring i Barentshavet, mens Ballo holdt døra godt på gløtt for oljeboring i forbindelse med regjeringsforhandlinger.

"... forteller Ballo hvor skapet skal stå"

Bergstø skriver, sitat: "Å angripe partikamerater på den måten er direkte ukameratslig og hører ikke hjemme noen plass." Videre: "Jeg håper dette får konsekvenser, og at man hvertfall fra Finnmark SV sin side forteller hvordan Olav Gunnar Ballo hvor skapet skal stå."

Til NRK Finnmarksnytt sier Bergstø følgende: - Dette er et en sammensatt sak, både der man løper rundt og føler en stor trang til å snakke mot partiets politikk i tide og utide og på den måten er med på å undergrave den politikken partiet står for. Heldigvis har vi ikke mange av dem i SV, men det hender at folk kommer med sleivspark som er litt under beltestedet og som er unødvendige, sier hun. Hun er ikke villig til å gå i konfrontasjon med Olav Gunnar Ballo.

Olav Gunnar Ballo ønsket ikke overfor NRK å kommentere kritikken mot ham.


 
VALG 2005 - SISTE SAKER
 
 

Keskitalo blir president

Etter flere ukers opptelling og forhandlinger: Aili Keskitalo blir ny sametingspresident. Norske Samers Riksforbund sikret makta i Sametinget ved å gi i fra seg visepresidentvervet.

Oppvask i SV gjennom epost

Fjerdekandidat for SV i Finnnmark i Stortingsvalget, Kirsti Bergstø, beskylder stortingsrepresentant Olav Gunnar Ballo for å være både illojal og ukameratslig.

- Svekker partiet med oljeutspill

Finnmark SVs fjerdekandidat til stortingsvalget, Kirsti Bergstø, beklager at framtredende SV-folk i fylket svekker partiets miljøprofil.

 
Valg 2005

Hovedside for Valg 05

Valgresultatene

Test din stemme

Sammenlign partiene

Spør partilederne!

Næringspolitisk utspørring

Geir Helljesens valgskole

Partihistorie

Valg-Sudoku

Helljesens vanskelige valg-quiz

Valgfleskspillet

På radio og TV

 

Troms: Hard kamp om nytt sistemandat

Troms er i større grad enn Nord-Norge forøvrig et byfylke, tross de mange fiskeri-, jordbruks- og forvarskommunene.

SV lover milliarder i landsdelsplan

SV lover ti milliarder kroner til Nord-Norge hvis partiet kommer i regjering. Det sa listetopp Lena Jensen under starten av valgkampen i dag.
10 SISTE VALGSAKER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no