skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
Val 2005 T&F 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Valg 2005 Troms og Finnmark Sist oppdatert 08:15
 

Keskitalo blir president

Etter flere ukers opptelling og forhandlinger: Aili Keskitalo blir ny sametingspresident. Norske Samers Riksforbund sikret makta i Sametinget ved å gi i fra seg visepresidentvervet.

VALGRESULTAT

Troms

Finnmark

HEILE LANDET

Landsoversyn


Oppvask i SV gjennom epost

Fjerdekandidat for SV i Finnnmark i Stortingsvalget, Kirsti Bergstø, beskylder stortingsrepresentant Olav Gunnar Ballo for å være både illojal og ukameratslig.

- Svekker partiet med oljeutspill

Finnmark SVs fjerdekandidat til stortingsvalget, Kirsti Bergstø, beklager at framtredende SV-folk i fylket svekker partiets miljøprofil.


Venstre vant plassen

Vera Lysklætt (Venstre) kommer inn på Storinget, mens Raymond Robertsen (Høyre) er ferdig med politikken.

Komité-kabalene legges

Stortingsrepresentantene i Finnmark forebreder seg til komitéarbeid på Stortinget. Noen har ønskene klare, andre er mer tilbakeholdne.


Finteller stemmesedlene

I går kveld og i dag er det fintelling av stemmesedler og kampen om utjevningsmandatet i Finnmark vil ikke være avgjort før alle landets stemmer er telt.

Ikke medhold i eget parti

Pia Svensgaard
SV i Troms får ikke gjennomslag i sitt eget parti for sitt syn om å tillate oljeboring i Barentshavet. SVs Pia Svensgaard i Tromsø tror at SVere i nord som går inn for oljeutvinning ikke vil få innflytelse i partiet på dette spørsmålet.

Tause om statsrådønsker

Den rødgrønne delen av tromsbenken holder kortene tett til brystet i sine ønsker om sammensetninga av den nye regjeringa. Idet valgseieren var et faktum starta spekulasjonene om hvem som skal bli statsråder.

– Kystpartiet tapte på Bastesen

– Kystpartiet mistet troverdighet og velgere da Steinar Bastesen ble renominert etter mye internt bråk. Det sier leder i Kystpartiet, Roy Waage.


Jens Stoltenberg:

– Olje i Barentshavet blir tøffest

Oljeboring i Barentshavet og gasskraftverk blir de vanskeligste sakene for de tre regjeringspartiene å bli enige om, tror Norges nye statsminister, Jens Stoltenberg.

Valgtriller mellom Raymond og Vera

Vera Lysklætt fra Finnmark Venstre lå an til å knipe stortingsplass med bare 818 stemmer bak seg. Så overtok Høyres Raymond Robertsen ledelsen. Men nå er Lysklætt inne igjen


Kystfiskerne jubler

Det er jubel blant kystfiskerne i Norge over valgresultatet. Nå forventer de en ny kurs i fordelingen av fiskeressursene.

Urbane representanter

Den nye stortingsbenken fra Troms har aldri hatt en så sterk bydominans som nå. Seks av sju representanter har hjemmeadresse i enten Tromsø eller Harstad.


Arbeiderpartiet og FrP seierherrer i nord

Arbeiderpartiet nærmet seg historiske høyder under valget i Troms og Finnmark. På den andre siden fikk Fremskrittspartiet mandatgevinst i begge fylker. SV berget seg med et nødskrik. Det gjorde ikke KrF. Og Finnmark Venstre kom inn uten valgkamp og nesten uten stemmer.

Glad for tredjemandatet

Tove Karoline Knutsen fra Arbeiderpartiet i Troms er både glad og overrasket over at hun tok tredjemandatet til partiet i fylket.


Trodde på utjevningsmandat

Per Willy Amundsen jubler over det han kaller et til de grader bra valgresultat for FRP i Troms.


 
Valg 2005

Hovedside for Valg 05

Valgresultatene

Test din stemme

Sammenlign partiene

Spør partilederne!

Næringspolitisk utspørring

Geir Helljesens valgskole

Partihistorie

Valg-Sudoku

Helljesens vanskelige valg-quiz

Valgfleskspillet

På radio og TV

 

Troms: Hard kamp om nytt sistemandat

Troms er i større grad enn Nord-Norge forøvrig et byfylke, tross de mange fiskeri-, jordbruks- og forvarskommunene.

SV lover milliarder i landsdelsplan

SV lover ti milliarder kroner til Nord-Norge hvis partiet kommer i regjering. Det sa listetopp Lena Jensen under starten av valgkampen i dag.
10 SISTE VALGSAKER
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no