skilleVæret enkelskilleSendingene i Troms og Finnmarkskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Sport NRK Troms og Finnmark Sist oppdatert 13:55
 

Fotball-livet smiler til Knoll og Tott

Fotball-livet smiler til Morten Gamst Pedersen og Lars Iver Strand. De har vært sentrale i snu-operasjonen i TIL denne vinteren og våren, og i neste uke skal begge spille landskamp mot Russland.

Publisert 23.04.2004 13:35. Oppdatert 23.08.2004 08:48.
SE OGSÅ:
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Jørn Resvoll

Fjorårssesongen ble en nedtur for Morten Gamst Pedersen. Han fant seg aldri skikkelig til rette da TIL la om til 4-4-2, og kritikerne begynte å tvile på at han var det stortalentet han tidligere hadde vist potensiale til å være. For Lars Iver Strands del ble det mest benkesliting i fjor.

Lars Iver Strand (t.v.) og Morten Gamst Pedersen har fått en pang-start på årets sesong. (Foto: Jørn Resvoll)
Men gjennom vinteren og våren har finnmarkingene blomstret. I TILs 4-2-3-1-system har Gamst Pedersen funnet tilbake til sitt gamle jeg ute på venstrekanten, mens Strand har fått drømmerollen som bindeledd mellom midtbanen og Ole Martin Årst på topp.
- Det har aldri vært så artig å spille fotball som nå, sier Lars Iver Strand.

Landslaget

For det er ikke bare i TIL-drakten at det går bra om dagen. Strand har fått plass på U21-landslaget, mens Gamst Pedersen har scoret to mål, og skaffet det norske A-laget ett straffespark, på to kamper. De to unge TIL-guttene tror ikke det er tilfeldig at de opplever suksess samtidig.
- Vi har vært gode kompiser de siste årene. Da jeg kom til Tromsø bodde jeg hos familien til Morten en periode, så en kan trygt si at vi har funnet tonen. Trives man godt sammen utenfor banen er det enklere å lykkes på banen også, sier Strand.

Knoll og Tott

- Jeg synes det er kjempeartig at Lars Iver har spilt seg inn på TIL-laget. Han er en svært god spiller, sier Gamst Pedersen.
Den er lys i håret, den andre mørk. Kallenavnet Knoll og Tott var opplagt, og guttene har til og med en egen spalte i kampprogrammet med samme navn.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 

Aktuelle saker

Aktuelle bildegalleri

Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no