skilleVæret enkelskilleSendingene i Troms og Finnmarkskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Sport NRK Troms og Finnmark Sist oppdatert 13:55
 

Endelig på landslaget

Ole Martin Årst (30) er sammen Morten Gamst Pedersen tatt ut til treningskampen mot Belgia 18. august. Det er første gang Tromsø har to spillere i en A-landslagstropp.

Publisert 09.08.2004 11:16. Oppdatert 23.08.2004 08:47.
Robert Greiner

På landslaget, Ole Martin Årst
Tromsøtrener Per-Mathias Høgmo ba søndag landslagsledelsen ta ut Årst til treningskampen mot Belgia. Årst gjorde det samtidig klart at han hadde veldig lyst på landslagsplass.

Utenlandsproff uten landslagsplass

Ole Martin Årst har en lang fotballkarriere som både innebærer Tippeligaspill og opphold som utlandsproff i klubber som Anderlecht, Standard Liege og AA Gent. I Belgia scorte Årst 30 mål for Gent i sesongen 1999/2000.

En stabil landslagsplass har imidlertid uteblitt, selv om Årst fikk to kamper på venstrekanten under landslagets treningsleir på La Manga for fire år siden.

TILbake med suksess

Etter lengre tids utenlandsopphold valgte Årst i fjor å komme tilbake til hjembyen Tromsø og TIL. 30-åringen bemerket seg tidlig med skuddfoten og har i år scoret ni mål for TIL, sist søndag som matchvinner mot Stabæk.
I dag belønnet landslagssjef Åge Hareide TIL-spissen og ga ham plass i angrep til fordel for John Carew.

- Ole Martin Årst har spilt stabilt for TIL i år. Han har en oppoffrende og aggresiv spillestil som vi trenger, sier Hareide til NRK etter landslagsuttaket.

Også Gamst'en fikk plass


Morten Gamst Pedersen (22) har den siste tiden vært en av Hareides faste valg på laget. Vadsøgutten er også på plass i landslaget som midtbanespiller når Norge møter Belgia.

Dermed blir det første gang Tromsø Idrettslag har to spillere i en A-landslagstropp. I tillegg er en annen tidligere TIL-spiller og vadøværing, Sigurd Rushfeldt, med på laget som skal møte belgierne.

Lars Iver på U21-laget

Samtidig er TILs Lars Iver Strand tatt ut på U-21 landslagets kamp mot Belgia 17. august. Porsangerværingen skal spille på midtbanen, men får også selskap av en annen nordlending på laget - Trond Olsen fra Bodø/Glimt.

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 

Aktuelle saker

Aktuelle bildegalleri

Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no