skilleVæret enkelskilleSendingene i Troms og Finnmarkskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Sport NRK Troms og Finnmark Sist oppdatert 13:55
 

Gamst solgt for 31 mill.

Tromsø og Blackburn ble onsdag kveld enige om en overgang for Morten Gamst Pedersen verdt 31 millioner kroner. Nå gjenstår legesjekk og forhandlinger om personlige betingelser.

Publisert 25.08.2004 20:31. Oppdatert 26.08.2004 09:54.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Gamst Pedersen skal gjennom en legesjekk på et sykehus i Manchester torsdag. Alt tyder på at det vil gå bra, og dermed er personlige forhandlinger det siste hinderet før overgangen er gjennomført.

Morten Gamst Pedersen har jublet for siste gang i TIL-drakten. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX

Klar mot United

Tromsø-ledelsen tror heller ikke de forhandlingene vil bli noe hinder for overgangen. Det betyr at Blackburn trolig frigir spillerlisensen til Gamst Pedersen fredag og at han blir klar til Blackburns kamp mot Manchester United lørdag.

– Vi ble tatt imot med respekt og verdighet. Vi hadde gjort et godt og grundig forarbeid, men det er alltid en del gi og ta i sluttfasen av slike forhandlinger. Totalt sett synes jeg vi ble møtt på flere av våre krav, og da hadde vi bestemt oss for å fullføre avtalen, sier daglig leder i Tromsø, Bjørn Tore Markussen.

Totalrammen på avtalen er om lag 31 millioner kroner, samtidig som Tromsø har fått aksept for en andel av et eventuelt videresalg.

Liker norske spillere


«Gamsten» har vært en het mann på overgangsmarkedet de siste ukene. I tillegg til Blackburn skal flere klubber ha vært interessert i den norske landslagsspilleren.

Det var før helgen at Blackburn-manager Graeme Souness avslørte at han var svært interessert i den målfarlige TIL-spilleren. Og det er ikke første gang Souness viser interesse for norske spillere.

Helt siden han kjøpte Stig Inge Bjørnebye til Liverpool i 1992 har skotten likt nordmenn. Souness har også flere ganger berømmet norske spillere for å ha rett mentalitet og treningsiver.

Nå håper han at Morten Gamst Pedersen skal blomstre i engelsk eliteserie. Det håper også Tromsø.
– Dette er en god avtale for Tromsø idrettslag. Den sikrer oss både høyst tiltrengte midler med en gang, midler når Morten presterer og midler den dagen det eventuelt blir et salg fra Blackburn. Vi har klokkertro på at han blir en hit i engelsk eliteserie, sier Markussen.

Kommer tilbake?

– Vi hadde lovet Morten at vi skulle forsøke å få dette til, og det har vi virkelig gjort. Morten fortjener det. Han har gitt mye til klubben de siste årene, og når han selv så tydelig signaliserte at han følte det var riktig å reise, så måtte vi bare legge forholdene til rette, fortsetter Markussen.

Allerede nå har han begynt å tenke på Gamst som en mulig Tromsø-spiller igjen senere.
– Vi ønsker å ha et godt forhold til ham også i framtida, og håper at han ikke har spilt sin siste kamp for TIL. Forhåpentligvis gjør han som Årst: Kommer tidlig hjem etter å ha realisert guttedrømmen, sier Markussen. (©NTB)

Siste saker:

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 

Aktuelle saker

Aktuelle bildegalleri

Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no