skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 
«Elektron»-saken:

– Har ikke skutt på noen

- Vi har garantert ikke skutt på noen, og vi har ikke kastet noe nett på noen russisk tråler, sier sjefen for landsdelskommando Nord-Norge, kontreadmiral Trond Grytting.

Publisert 21.10.2005 10:03.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Av Knut-Sverre Horn

På pressekonferansen i Kirkenes akkurat nå sier Grytting blant annet at mediene - særlig de russiske - har spekulert og blåst opp «Elektron»-saken.

Fem oppbringelser

Trond Grytting
Han fortalte om et hektisk døgn for kystvaktskipene, som hadde fem oppbringelser samtidig i vernesonen. Men han var lite villig til å gå i detaljer om hvilke maktmidler de hadde brukt.

- Vi har utvist sikkerhet, godt sjømannskap og ansvarlighet, og vi har ikke havnet i en situasjon med skader og ulykker. Jeg er veldig godt fornøyd, og mannskapene kan være stolte av det de har gjort, sa Grytting.

Avviser russiske påstander

- Hva med opplysningene fra russisk hold om at dere kastet et nett over tråleren og skjøt lysgranater, spurte NRKs reporter.

- Jeg kan garantert si at vi ikke har kastet noe nett på noen russisk tråler, og vi har ikke skutt på noen, sier Grytting. Etter flere direkte spørsmål legger han til at det er skutt ut en lysralkett i lufta, som er et helt vanlig signal i slike situasjoner.

– Gjorde jobben vår

- På russisk side sier de at Kystvakta ikke greide å ta tråleren. Hvordan ser du på det?

- Vi har greid å løse vårt oppdrag med å avdekke tjuvfiske, med å bringe opp «Elektron», drive uavbrutt forfølgelse, skaffe en enorm oppmerksomehet - og vise at oppbringelse var vårt formål. Vi viser med all mulig tydelighet at vi er gode sjøfolk og utviser godt skjønn, sier Trond Gryttting.

- Vi har vist med all mulig tydelighet for den russiske kystvakta at vi har med en tjuvfisker og en miljøkriminell å gjøre. Vi har drevet myndighetsutøvelse og suverenitetshevdelse, sier Grytting.

Bakgrunn: Russisk tråler rømmer fra Kystvakta (17.10.2005)
Siste saker:
Flere saker: ALT OM ELEKTRON

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no