skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Ingen skygge over forhandlingene

Utenriksministeren er ikke redd for at «Elektron»-saken vil lage trøbbel for fiskeri­forhandlingene mellom Norge og Russland.

Publisert 20.10.2005 07:30.
Av Knut-Sverre Horn

«Elektron»s flukt fra Kystvakta er bare et samtaleemne på gangen under de norsk-russiske fiskeriforhandlingene, mener Jonas Gahr Støre. (Foto: Forsvaret)
Forhandlingene starter i Kaliningrad neste uke. Men tråleren som rømte fra den norske kystvakta er ikke noe tema, og bør heller ikke kaste noen skygge over forhandlingene, mener utenriksminister Jonas Gahr Støre.

– Jeg går ut fra at alle som er opptatt av fisket i Barentshavet og betydningen av å bekjempe miljøkrim er opptatt av denne saken. Det gjelder de som møtes der. Men saken står ikke på dagsorden, og hører heller ikke hjemme i kommisjonen som møtes mandag, sier Støre.

– Det er et forum som har eksistert i mange år, og er vant til å behandle de spørsmålene de skal. At de kommer til å prate om dette på gangen er jeg sikker på, men det vil ikke påvirke forhandlingenes gang.

Norge står på sitt

– Vil det bli aktuelt å inngå konkrete forhandlinger med russerne om vernesonene?

– Nei, det er ikke aktuelt. Norge følger sin praksis og sitt ansvar med å forvalte fiskeriressursene. Vi inngår ikke bilateral forhandlinger med sikte på å endre elle justere det med noe enkelt land.

Gammel sak uten løsning

– Hvordan kan uenigheten om vernseonen ved Svalbard bli løst?

– Det har vært ulike juridiske vurderinger av det i 30 år, og det er selvfølgelig en sak vi må ha fokus på. Nordområdene viktig for oss. Det er viktig at vi gir alle som lever av ressursene en sikkerhet for at vi forvalter dem på en ordentlig måte, også for kommende generasjoner. Derfor er dette en viktig sak både for fiskeriministeren og meg og flere andre, sier Støre.

Bakgrunn: Russisk tråler rømmer fra Kystvakta (17.10.2005)
Siste saker:
Flere saker: ALT OM ELEKTRON

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no