skilleVæret i Finnmark enkelskilleSendingeneskillewww.euroarctic.comskille_slutt
Troms og Finnmark 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Troms og Finnmark > Finnmark Sist oppdatert 14:31
 

Fortsetter seilas mot Russland

Den russiske tråleren «Elektron», som stakk av med to norske inspektører fra kystvaktskipet «Tromsø» ombord, nekter fortsatt å stoppe og fortsetter sin ferd mot russisk farvann.

Publisert 18.10.2005 07:31. Oppdatert 18.10.2005 07:39.
Av Odd-Asbjørn Brovold og Jakob Arvola
Foto: Forsvaret

Pressetalsmann for Landsdelskommando Nord-Norge, John Espen Lien, sier at situasjonen ikke har endret seg i løpet av natta:

- Det har ikke skjedd noe spesielt, vi har fulgt med fartøyet. De har gått mot sør og befinner seg nå rundt 200 nautiske mil fra kysten. Slik det er nå, vil vi selvsagt fortsette forfølgelsen, noe vi vil gjøre så lenge fartøyet er i internasjonalt farvann. Men på grunn av været er dette det eneste vi kan gjøre nå.

Forsvaret vurderer fortløpende hva slags tiltak som skal settes inn. De to inspektørene om bord på «Elektron» skal ha det etter forholdene bra. Russisk kystvakt holdes kontinuerlig orientert om situasjonen i havet. Lien understreker alvoret i de lovbruddene som «Elektron» har gjort seg skyldig i:

- Her er det snakk om veldig grove brudd på fiskeribestemmelsene, blant annet bruk av tyvnett i trålposen, og det er også snakk om feilaktig merking av last, sier Lien.Bakgrunn: Russisk tråler rømmer fra Kystvakta (17.10.2005)
Siste saker:
Flere saker: ALT OM ELEKTRON

Toppsakene fra NRK Troms og Finnmark
 
SISTE SAKER
Flere saker
NYHETSBREV PÅ E-POST

Få de viktigste nyhetene fra Troms og/eller Finnmark tilsendt på e-post – helt gratis!
Nyhetsbrev fra Nordnytt!

 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no