skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Tacopizza - ikke for pyser

Hva med en pizza som får deg til å brenne i munnen? Med taco og salsa som hovedingredienser er ikke dette noe for pyser.

Publisert 24.10.2002 09:20. Oppdatert 25.10.2002 20:41.
Pizzadeig lages på vanlig måte basert på ca. 5 dl mel, tørrgjær, olje salt og lunket vann til det er passe. Settes til heving ca. en halvtime.


Fyll


Ca. 500 gr. kjøttdeig
1 løk
2-3 fedd hvitløk
2 poser med taco-mix
1 boks salsa (hot eller mild etter smak)
2-3 spiseskjeer med tomatpureé
Krydder
litt sukker


Slik gjør du

Brun kjøttdeig sammen med løk og hvitløk. Tilsett taco-posene med litt vann (ikke for mye). Ha i salsa og tomatpureé og rør alt sammen til en passe konsistens (ikke for flytende). Smak tilslutt til med krydder. Dersom du liker det sterkt kan du tilsette litt chilipulver eller cayennepepper. Koriander setter også god smak. Litt sukker runder av smaken. La dette småputre i ca. en halv time.

Kjevl ut deigen og legg på stekeplate. Spre fyllet utover. Legg taco-chips over fyllet og topp med masse deilig ost. Stekes på vanlig måte i ca. 20-25 min.

Serveres med rømmeklatt og gjerne litt ekstra tacochips, salsa og selvfølgelig pils!

Oppskriften er sendt inn av Tone Brørs.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM PIZZA

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no