skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Tunfiskpizza

Er du lei den vanlige kjøttdeigpizzaen? Varier med tunfiskpizza eller reke- og peppironipizza.

Publisert 21.10.2002 10:41.

Deig

5 dl. hvetemel
1/2 pose tørrgjær.
litt salt, gjerne grovkvernet.
2 ss god olivenolje.
ca 2 dl. vann.

Bland det tørre og tilsett olivenolje og vann til passe deig. Elt veldig godt. Jo lengre jo bedre blir deigen. Hev i ca 15 min. Nok til to passe pizzaer.


Tomatsaus

1 boks herm. tomater grovhakket.
1 stor hvitløk (uten kløfter) eller 5-6 fedd.

Disse to ingrediensene kjøres med stavmikser. Ha det over i en passe kjele.

Tilsett:
1 håndfull ferske basilikumblader.
1 ss fersk hakket oregano.(eller 1 tsj. tørket)
1 ss fersk hakket timian.(eller 1 tsj. tørket)
1 liten knivspiss malt kanel
1 liten knivspiss malt muskatnøtt.
1 laurbærblad.
1 knivspiss sukker.
2 store ss tomatpuré
1 dl. rødvin
Nykvernet pepper og salt.

La dette småputre på svak varme i ca 1 time.

Fyll: TUNFISK

Kjevle ut deigen som foregående. Bre på tomatsaus. Fordel tunfisk (på boks i vann) i passe stykker. Ha over revet vanlig ost, skivet fersk mozzarellaost og revet fersk parmesanost. Del noen svarte oliven i skiver og strø over. Fordel noen basilikumblader og fordel litt god olivenolje i tynne striper over. Stek som foregående.

Alternativt fyll: REKE OG PEPPIRONI

Kjevle ut halve pizzadeigen ca 1/2 cm tykk, på et bakepapir. Legg det så på steikeplaten. Bre utover et tynt lag tomatsaus. Legg på litt vanlig revet ost (ikke for mye). Ta en fersk liten rund mozzarella ost og del i tynne skiver. Fordel over pizzaen. Legg på peppironi og reker. Del en plommetomat eller en annen god tomat i skiver og legg på. Strø over revet fersk parmesanost. Fordel noen blader med fersk basilikum. Hell over litt god olivenolje i tynne striper.


Stekes på nest øverste rille i 12-13 min 250 grader.

- Disse er snadder, skriver innsender Anita C. Bernhardsen. Vi tror hun så gjerne.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM PIZZA

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no