Her er en norsk vri på den tynne og sprø Italienske pizzaen. Med røykelaks!
SE OGSÅ: |
|
|
ALT OM: |
|
|
Denne pizza-oppskriftens viktigste ingrediens: røykelaks! |
Bunnen
Oppskrift på tynn og sprø pizzabunn, italiensk type:
2 ts tørrgjær løses opp i 1 dl lunkent vann. La blandingen stå i 10 minutter. Gjærløsningen røres så ut i ca 1,5 dl hvetemel (gjerne italiensk pizzamel) til en deig med litt løs konsistens, heves i en halvtime. Ha i 1,5 dl hvetemel til og 2 ss olivenolje og 1 ts salt sammen med nok lunkent vann til å gjøre deigen fast og lett og arbeide med (i underkant av 1 dl). Arbeid deigen i 10 minutter (viktig for å få den seige og "vanntette" bunnen. La pizzadeigen heve i 30 minutter til en time på et lunt sted.
Sausen
2-3 spiseskjeer tomatpure eller ferdig pizzasaus kjøpt på glass eller i pose.
Fyllet
200 gram ost, norvegia eller mozarella og
150-200 gr røykelaks i skiver. En halv purreløk skåret i skiver. Et par artiskok-hjerter skåret i skiver. Strø på godt med kapers. Fersk chili i tynne skiver kan strøs på, men husk i moderate mengder for dette er sterkt! Oregano på toppen.
Stek pizzaen på ca 220-225 grader i ca 8-10 minutter.
Innsendt av Ernst Larsen, Stabekk