skilleToppbanner SportskilleVæret i Hordaland Topp promoskillespråkspalten toppromoskille_slutt
Hordaland Godt for ganen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hordaland > Programmer NRK Hordaland > Godt for ganen Sist oppdatert 11:45
NRK Hordaland
Postboks 7777,
5020 BERGEN
Tel: 55275200
Fax: 55275299
Distriktsredaktør:
Nettredaktør:
Programleder for Godt for ganen:

 

Røykelakspizza

Her er en norsk vri på den tynne og sprø Italienske pizzaen. Med røykelaks!

Publisert 09.10.2002 07:36. Oppdatert 17.10.2002 23:40.
SE OGSÅ:
ALT OM:
Denne pizza-oppskriftens viktigste ingrediens: røykelaks!

Bunnen

Oppskrift på tynn og sprø pizzabunn, italiensk type:
2 ts tørrgjær løses opp i 1 dl lunkent vann. La blandingen stå i 10 minutter. Gjærløsningen røres så ut i ca 1,5 dl hvetemel (gjerne italiensk pizzamel) til en deig med litt løs konsistens, heves i en halvtime. Ha i 1,5 dl hvetemel til og 2 ss olivenolje og 1 ts salt sammen med nok lunkent vann til å gjøre deigen fast og lett og arbeide med (i underkant av 1 dl). Arbeid deigen i 10 minutter (viktig for å få den seige og "vanntette" bunnen. La pizzadeigen heve i 30 minutter til en time på et lunt sted.

Sausen

2-3 spiseskjeer tomatpure eller ferdig pizzasaus kjøpt på glass eller i pose.

Fyllet

200 gram ost, norvegia eller mozarella og
150-200 gr røykelaks i skiver. En halv purreløk skåret i skiver. Et par artiskok-hjerter skåret i skiver. Strø på godt med kapers. Fersk chili i tynne skiver kan strøs på, men husk i moderate mengder for dette er sterkt! Oregano på toppen.

Stek pizzaen på ca 220-225 grader i ca 8-10 minutter.

Innsendt av Ernst Larsen, Stabekk

Siste saker:
Flere saker: ALT OM PIZZA

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Hordaland på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Hordaland!
Mer
 
 
 
10 SISTE NRK HORDALAND
MAT PÅ RADIO
«Godt for ganen» hører du hver fredag formiddag og ettermiddag på NRK P1 i Hordaland. Programleder er
SEND OSS FAVORITTEN!
Har du lyst til å dele din favorittoppskrift med oss? Bidrag premieres. Send til:
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no