Her er du: NRK.no > NRK P3 > musikk
SISTE SAKER
LYD & VIDEO
KONTAKT
upunkt@nrk.no
Red: Nina Nordbø
hvit pixel 1 x 1
Ukas album uke 7:
50 Cent “Get Rich Or Die Trying”
Så er det her. Fremskyndet grunnet piratkopiering, finnes nå 50 Cent’s etterlengtede ”Get Rich Or Die Trying” i butikkhyllene og på NRK Petre. Mannen som overlever alt av kuler og kniver gir oss i samarbeid med Dr. Dre og Eminem et enormt hip-hop album alle - uansett musikalsk forgreining - er forunt.

50 Cent “Get Rich Or Die Trying”

Skummel fyr

50 Cent skulle egentlig gjeste på Jennifer Lopez’ ”I’m gonna be alright”. Istedet ble Nas hyret inn grunnet redsel for ”Fifty”. For Curtis Jackson fra Queens i New York har ni kulehull i bena og kjeven, og har inntil nylig levd i pakt med sine tekster. Det er ikke rart folk er redde. Fra å rappe om hvordan han skulle robbe alle etablerte navngitte artister i sin debutsingle ”How To Rob” fra 1999, har nå 50 Cent shitload av grunkas, kontrakt med bautateamet Eminem/Dr.Dre og Ukas Album på NRK Petre.

Ni kuler

Lyden av en mynt som treffer bordplaten og en pistol som lades åpner ikke uventet 50 Cent’s album; det er lyden av 50 Cents liv. Deretter blir vi gjennom hele femten feite låter og tre ekstraspor kjent med hans tydelig tilbakelente og slentrende stemme, en stemme som mer enn noen annen har opprinnelse i den røffe gata. Dette kommer spesielt godt til uttrykk gjennom låten ”Many Men (Wish Death)”, som for øvrig åpner med de ni kulene Fifty fikk satt i kroppen utenfor sine besteforeldres hus en myk maidag i år 2000.

Gode gjester

Eminem, Nate Dogg og G Unit gjester på ”Get Rich….”. Disse låtene med
ekstern drahjelp fremstår langt fra som de sterkeste på skiva, noe som kan være en pekepinn på hvilken utrolig god rapper 50 er. Høydepunktene finnes foruten nevnte ”Many Men…” gjennom monsterhit’en ”In Da Club”, den perfekte ”Poor Lil’ Rich” og den selvopphøyende ”If I Can’t”.

Tøff og myk

Mange rappere appellerer enten til jenter eller gutter. Slik er det ikke med 50 Cent. Gjennom kombinasjonen tøff holdning og tidvis myk vokalbruk, kan 50 Cent være fyren for både gutter og jenter.

Om vi om tre år blir presentert for det nye talentspeider- og produsentteamet 50 Cent/Eminem er uvisst, men at ”Get Rich…” representerer mye realness og svært høy kvalitet. Gled deg!

Av Mats Borch BuggePublisert 10.02.2003 14:08 - Oppdatert 14.02.2003 11:12


hvit pixel 1 x 1
SE OGSÅ:
petre_gronn_bakgrunn768
Hva ble spilt på P3?
Vi legger ut alle spillelistene på nettet.


hvit pixel 1 x 1
petremorgen til forside - endelig 325
Siste fra Petremorgen:
hvit pixel 1 x 1
Siste lydkutt fra Are og Odin:
are og odin kysser forsideboks
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no