OVERSIKT NYHETER SPORT MUSIKK UNDERHOLDNING FILM LITTERATUR MAT BARN UPUNKT
NRK Toppbanner

Her er du: NRK > NRK P1 > Programledere

Oppdatert 13.02.2002 13:06

RADIOSTEMMENE

NRK RADIO P1

Her & Nå
Kjerringråd
p1_banner_100x32
 

Helen de Bellis:

- Eks-grevinnen i Nitimen

Publisert 03.04.2001 10:40 - Oppdatert 03.04.2001 13:40

- Champagne på sengen er sunt! Jeg elsker de gode ting, som overdådige banketter og myke bakseter i drosjene. Jeg har ikke reist kollektiv siden det kostet tolv kroner for en enkelt billett i hovedstaden. Om jeg skulle prøve noe sånt nå, ville jeg sikkert skli og ramlet under trikken, og maskaraen ville renne i skinnene på Frogner. Ordene skrider ut mellom eks-grevinne Helen de Bellis rødglødende lepper. Nitimens allestedsnærværende kulturjournalist med høy bysteføring og skarpt blikk, legger ikke skjul på sine tanker om tingene.

Hun er til stede ved en hver premiere som det er verdt å være til stede på. - Jeg holder meg gjerne bak scenen, så jeg kan kjenne rykningene hos skuespillerne bak teppet, sier de Bellis, mens hun kakker asken av sigarillosen, og fortsetter: - Jeg elsker divaer... Om jeg er en selv? Ja, gjerne det!, sier hun uten og blunke, med et skjevt smil. I stedet for terningkast har hun en karakterskala med gode og dårlige rødviner, selvfølgelig.

de Bellis dekker både revy og cabaret, samtidig som hun gjerne er tilstede på de større scenene. Nitimens lyttere går ikke glipp av noe av betydning. Hun legger ikke skjul på at hovedinteressen er klassisk ballett. - Da sitter jeg hulkende på første balkong med champagne og kaviar. Ser gjerne at det er mange akter, minst fire, for da rekker jeg å nyte mer.

Eks-grevinnen startet sin karriere som journalist etter at hun var med å arrangerte det første karnevalet i Oslo på 80-tallet. Etter det skrev hun en bok om dette, som ble prisbelønnet. Deretter gikk turen til Aftenposten som kulturjournalist, før hun kom til NRK radio. Foruten å ha vært grevinne i Italia i en årrekke (derav tittelen eks-grevinne), har hun også en fortid som ballettdanser.

- Jeg hater hverdager og norsk vinter, og kan ikke fordra å stå tidlig opp om morgenen. Jeg føler virkelig jeg ofrer noe for fedrelandet ved å gjøre det. Jeg bruker mine siste krefter for å møte Hans-Petter Jacobsen i Nitimestudio om morgenen. Det faller meg helt naturlig å fornærme ham ved enhver anledning i Nitimen. Visst er han et deilig menneske, men han eier ikke stil, sier eks-grevinnen mens hun vifter med sitt ildrøde hår som for å understreke hva hun mener, før hun fortsetter: - Jeg lengter så etter at han skal ta av seg det skjegget. Han burde vært hos en stylist.

- Jeg er glad i hvalkjøtt, kan eks-grevinnen betro oss. Hun er inne i en stim med betroelser nå.
- Og så drømmer jeg om å tilbringe en aften på Bagatelle med Steinar Bastesen, hvor vi kan dynke oss i nydelige rødviner. Jeg vil veldig gjerne ha det lekent og morsomt med ham. Han er en outsider, og det faller jeg for. Og så er det så bra at han røsker opp i det sidrompa middelmådige politikermiljøet. Håper han tar dem nå! Det som skjer i Norge er jo så kjedelig og tragisk, at om du skal holde ut å lese en norsk avis, så må du i allefall lese om utlandet! Nå er eks-grevinnen så ivrig at rødvinen nesten skvulpet over kanten av glasset.

Eks-grevinnen bedyrer også sin kjærlighet til varmere strøk. Hun tar gjerne turen til Fiji-øyene hvor hun påstår at verdens deiligste menn holder hus. Og man skulle kanskje tro at en kvinne med såpass solid sminkekoffert alltid har sine reiser vel organisert. Men nei. Hun påstår hardnakket at hun gjerne reiser til steder og mennesker hun ikke kjenner. Selvfølgelig alltid med meget stor baggasje. - Jeg har reist både til Rio De Janeiro, Tromsø og Barcelona på denne måten. Det skjer noe når man gjør slikt. Og jeg liker at det skjer noe! sier en engasjert eksgrevinne, idet hun tømmer glasset, takker høflig for samtalen og sklir ut av rommet. 
 
SØK

NYHETSBREV
Få e-post hver tirsdag med siste nytt fra NRK P1 og Nitimen.
 

 
Mer informasjon
Andre brev
 
10 SISTE PROGRAMLEDERE
13.02.2002 13:06
Øregodt med Ragnhild
26.09.2001 15:48
31.05.2001 14:30
Ser humor i det meste
17.04.2001 13:00
- Herr Dansefot
03.04.2001 11:00
- Mennesket bak stemmen

Copyright NRK © 2001   -  Telefon: 815 65 900  -   E-post: info@nrk.no   -   03.01.2009 01:37