Kveldsåpent 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > Radioarkiv > Kveldsåpent
 
 
Kveldsåpent er NRK P1s kveldsmagasin mandag til torsdag kl 19.07 - 22.00.

E-post:

Adresse:
Kveldsåpent
NRK P1
7005 Trondheim

 
Eirik Kjos

- En vanngal bergenser

Han er bergenser. Han elsker vann og Eirik Kjos trives som fisken i vannet som programleder i Kveldsåpent i NRK P1.

Publisert 17.10.2002 15:58. Oppdatert 14.04.2003 20:50.
- Jeg er ikke spesielt fotballinteressert, men er lidenskapelig opptatt av Brann - vel og merke når de vinner kamper, humrer Eirik Kjos. Han er bergenser, er stolt av det og har lovet seg sjøl å vende hjem engang. I tillegg er Eirik Kjos vanngal.

Trives som fisken i vannet gjør han også som programleder i Kveldsåpent på NRK P1.

Før han forlot hjembyen prøvde han seg på å studere matematikk på universitetet. Det ble for stivt og kjedelig, så han dro over fjellet til Gjøvik, og utdannet seg til programingeniør i stedet. Etter at han kom til Trondheim har han studert litt statsvitenskap og litt media.

- Helt siden jeg var liten gutt har jeg vært vanngal. Derfor ble dykking tingen for meg. Det er bare helt fantastisk moro - akkurat passe spennende og skummelt, sier han. Eirik hører til blant snaut 100 nordmenn som driver med grottedykking, det vil si, han dykker i elver som går inne i fjellet. Når han ikke er i vannet, går det med noen timer i uka til trening. Ellers følger han intenst med på Brann og det betyr selvsagt skuffelser med jevne mellomrom.

- Den generelle fotballinteressen er det så som så med. Jeg er prototypen på en medgangsbølgefan, innrømmer han med et smil.

Han trives godt i NRK P1, og synes Norge er et ypperlig land for radio: - Norge er et lite land, og folk flest har hodet på plass midt mellom ørene. Det finnes mye sunt bondevett i dette landet.


 
 
 
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no