OVERSIKT NYHETER SPORT MUSIKK UNDERHOLDNING FILM LITTERATUR MAT BARN UPUNKT
NRK Toppbanner

Her er du: NRK > NRK P1 > Programledere

Oppdatert 13.02.2002 13:06

RADIOSTEMMENE

NRK RADIO P1

Her & Nå
Kjerringråd
p1_banner_100x32
 

Øregodt med Ragnhild

Publisert 13.02.2002 13:06

- Jeg prøver å være meg selv. Jeg er nysgjerrig av natur og liker folk. Synes det er kjempestas å snakke med folk. Så å jobbe i radioen og spre øregodt passer veldig godt for meg, sier Balsam-jenta i NRK P1 Ragnhild Lund (26).

26 år gamle Ragnhild Lund fra Alta leder Balsam på Norges største radiokanal tre ganger i uka. (Foto: NRK/Jon-Annar Fordal)
- Jeg kommer fra Alta og der er vi veldig flinke til å gå på kaffebesøk til hverandre. Så jeg er vant til å snakke med folk. Unge som eldre. En slik lett og ledig tone som det ofte er rundt kaffebordet forsøker jeg også å overføre til radioen. Balsam skal være et ledig og ledig radioalternativ etter en kanskje hektisk dag. ”Balsam” skal være balsam for både kropp og sjel, smiler Ragnhild.

Ferdig med videregående skole ante ikke Ragnhild hva hun skulle bli eller hvilken vei hun skulle slå inn på. – Skulle jeg arbeide med noe innen reiseliv, kanskje bli selger, gå Landbrukshøyskola på Ås, begynne i Utenriksdepartementet eller kanskje bli journalist. Jeg hadde minst ti ulike retninger jeg kunne tenke meg å gå, sier Ragnhild.

Som et lite kompromiss tok hun turen til Bodø og studier i mediekunnskap. – En sånn ”journalist light”-utdanning, mens jeg bestemte meg ordentlig for hva jeg skulle bli, sier Ragnhild.

Hun fortsatte å studere i Bergen, fikk praksis i TV2 og begynte med ”ordentlige” journaliststudier i Stavanger. En ny prakisperiode fulgte ved NRK Rogaland og dermed tok NRK-karrieren av. Fra Rogaland gikk veien til radiosentret på Tyholt i Trondheim. Her har hun jobbet både i Musikkrevyen og Kveldsåpent før hun fikk programlederjobben i Balsam fra nyttår.

Tre ganger i uka er hun på lufta med Balsam i P1. Mye musikk og en passelig dose verbalkrydder, sier Ragnhild Lund og spretter litt omkring i gangene på radiosentret på Tyholt i Trondheim.

Også kunne overraske

Tre ganger i uka er hun på lufta med Balsam i P1. Mye musikk og en passeslig dose verbalkrydder er oppskriften for Balsam. – Og så litt damepreg. Vi mange jenter som jobber med Balsam og det er vi ikke redd for at det skal smitte litt over på programmet heller. Blant annet gjennom musikken vi spiller. Det finnes mange flinke kvinnelige vokalister. De drukner ofte blant alle de mannlige. Så vi har som mål å være litt ekstra flinke til å spre kvinnelig godlyd, sier Ragnhild.

- Balsam skal jo være mye øregodt. Gode lyder betyr mye for oss. Både musikalsk og verbalt. Dette programmet skal jo være balsam på alle måter, slutter Ragnhild Lund.
SE OGSÅ:
 • Balsam for kropp og sjel 


 • LENKER
 • Balsams bildegalleri 


 •  
   
  SØK

  NYHETSBREV
  Få e-post hver tirsdag med siste nytt fra NRK P1 og Nitimen.
   

   
  Mer informasjon
  Andre brev
   
  10 SISTE PROGRAMLEDERE
  13.02.2002 13:06
  Øregodt med Ragnhild
  26.09.2001 15:48
  31.05.2001 14:30
  Ser humor i det meste
  17.04.2001 13:00
  - Herr Dansefot
  03.04.2001 11:00
  - Mennesket bak stemmen

  Copyright NRK © 2001   -  Telefon: 815 65 900  -   E-post: info@nrk.no   -   04.01.2009 08:04