OVERSIKT NYHETER SPORT MUSIKK UNDERHOLDNING FILM LITTERATUR MAT BARN UPUNKT
NRK Kjerringråd

Her er du: NRK > Programmer > Radio > Nitimen > Kjerringråd

Oppdatert 13.06.2003 11:17

KJERRINGRÅD

p1-logo m banner 80
HELSE OG LIVSSTIL
Send inn dine kjerringråd til

Hør Kjerringråd bli presentert i Nitimen hver onsdag.
Miriam Wicklund har gitt ut flere bøker med kjerringråd.

 

- Nyt stillheten på en stubbe

Publisert 12.03.2001 14:48 - Oppdatert 12.03.2001 15:09

- Det beste jeg vet er å sette meg på en stubbe ved hytta og lytte til stillheten. Føle hvordan alt rundt deg lever. Og det å sette seg ned av og til og bare la tankene fly er kanskje det beste kjerringrådet Miriam Wicklund kan gi deg.


Siden 1985 har hun vært på å høre på radioen med "kjerringråd". Lytterne tipser, Miriam sorterer og sjekker. Responsen har vært voldsom, en rekke bøker har det blitt og hver onsdag sprer hun nye kjerringråd via Nitimen.

Egentlig er det lytteren som er "medisinmannen" når Miriam Wicklund sprer kjerringråd. (Foto: Cathrine Dillner Hagen)

Avhengig av tips

Egentlig er det lytteren eller leseren som er "medisinmannen" bak Miriams kjerringråd. Alle råd og tips er basert på det som skrives eller ringes inn.

- Det beste med kjerringråd, er at folk kan kvitte seg med mange plager på en enkel, grei og ufarlig måte. Som regel koster det ikke noe særlig heller. Vet du for eksempel at groblad er et utmerket middel mot insektstikk? Eller at Kjerringrokk skal hjelpe mot urinveisinfeksjoner? spør en entusiastisk Miriam Wicklund.

Kjerringråd startet som et ekspriment i 1985, men programmet "slo" an fra første stund. Med noen pauser i mellom har Miriam i løpet av 16 år spredd mange tusen kjerringråd.

Miriam er født og oppvokst i Oslo. Der studerte hun teatervitenskap, før hun flyttet til Trondheim og fullførte studiene i psykologi og musikk. Hun har hovedfag i musikk med munnspill som hovedinstrument.

Som nybakt student var hun innom NRK som script, men i Trondheim skiftet hun virke. En stund jobbet hun med musikkterapi, hun underviste i drama og reiste på turne med Rikskonsertene.

Elsker dufter

I 1982 kom hun tilbake til NRK og Nitimen. Flettfrid Andresen i Jakob Margido Esps skikkelse ble født i Nitimen med Miriam som aktiv "jordmor".

- Jeg hadde lenge tenkt å lage en Nitime-figur, så ringte Jakob og presenterte Flettfrid og dermed var Flettfrid født, smiler Miriam.

Musikk betyr mye for Miriam. Hun elsker også dufter og farger. Er opptatt av helsespørsmål og det hun kaller personlighetsvekst.

- Jeg er opptatt av at folk skal bli den de egentlig er. Det er utrolig viktig, sier Miriam.

SE OGSÅ:
 • Her finner du igjen alle rådene 


 •  
   
  SØK

  10 SISTE KJERRINGRÅD
  10.06.2003 11:44
  Råd mot sommerplager
  15.05.2003 10:11
  Urin mot ørekløe
  14.05.2003 14:11
  Flekker på bunaden

  Copyright NRK © 2001   -  Telefon: 815 65 900  -   E-post: info@nrk.no   -   03.01.2009 00:38