P1-regjeringa 3_1
Her er du: NRK.no > NRK P1 > P1-regjeringa Sist oppdatert 21:45
 
Samleside: P1-REGJERINGA: VESTFOLD

P1-regjeringa er satt

P1-regjeringa er nå klar, og de 19 regjeringsmedlemmene forbereder seg nå på reise til Sem. P1-regjeringa har en kvinneandel på 42% og medlemmene har en snittalder på 38 år. Du kan her sjekke resultatene for hvert fylke.

BAKGRUNN

Hverdagshelter og alkiser

De kjemper for de funksjonshemmede, dyrene våre og de hjemløse, men hva med alkoholikerne? Jo da, de er også nominert.

Brenner for ungdommen

Marina Holm Øderud er kandidat til P1-regjeringen fra Nøtterøy. Hun er natteravn og en ildsjel i det frivillige miljøet i kommunen.

- Mer makt til deg og meg!

Makta må spres ut i landet, ikke ut av landet. Det er slagordet til Per-Asbjørn Andvik, leder av Vestfold Bondelag og Vestfolds fjerde kandidat til P1-regjeringa.

- Overvurderer egen rolle

- Norge overvurderer sin egen betydning i verden. Det mener Vestfolds tredje kandidat til P1-regjeringa, Synne Lysberg fra Larvik.

Trygghet og rettferdighet

Det er valgspråket til Inger Stemshaug fra Sandefjord. Hun er fylkesleder for SOS-barnebyer. Nå har hun også sagt ja takk til å stille som Vestfold-kandidat til P1-regjeringa.

– Stopp privatiseringen!

Boligprisene må ned og velferden må bygges opp. Det er noen av kampsakene til ordkunstneren Odd Børretzen i Tønsberg.

Bankmann for fremtiden

Han spiste frokost med den islandske statsministeren så sent som i går. Da er kanskje ikke veien så lang til P1-regjeringa?

Kandidater i kø

Det tok litt tid, men nå strømmer det på med forslag til regjeringsmedlemmer. Disse er blant kandidatene som foreløpig er foreslått til P1-regjeringa fra Vestfold:

Få Vestfold-kandidater

Er vestfoldingene bare opptatt av fortiden, og ikke om hva som blir viktig for oss de neste 100 årene? Fem dager før fristen går ut er det bare kommet inn en håndfull kandidater fra fylket til P1-regjeringa som skal diskutere dette temaet.


 
30 SISTE P1-REGJERINGA
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no