Euro 2004  3_1_banner
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Euro 2004 Sist oppdatert 17:46

Danmark vant uten å imponere

Danmark slo Bulgaria 2-0 uten å imponere i fredagens kamp i fotball EM. Danskene er dermed på god vei mot videre avansement i mesterskapet.

Publisert 18.06.2004 19:56. Oppdatert 18.06.2004 20:38.

Bulgaria - Danmark 0-2

Tomassen setter ballen i åpent mål. (Foto: Scanpix)

Jon Dahl Tomassen så lenge ut til å bli matchvinner med sin scoring minuttet før pause, men to minutter på overtid doblet innbytter Jesper Grønkjær ledelsen og sendte den danske fansen til himmels.

Grønkjær sluttet seg til den danske troppen mandag etter morens bortgang, og kunne neppe fått en bedre start på mesterskapet når han først reiste til Portugal.

1-0 kom etter forarbeid av banens bestemann, terrieren Thomas Gravesen, som frispilte Martin Jørgensen med en herlig stikkball. Jørgensen sendte ballen tversover til spisskollega Tomasson, som kunne bredside ballen i mål.

Grønkjær økte til 2-0 med et pent skudd fra ti meters hold. Sekunder senere kunne Ebbe Sand fikset 3-0, men skuddet traff tverrliggeren.

Danmark har fire poeng på sine to første kamper og ligger godt an til å avansere fra gruppe C, der Italia skulle møte Sverige senere fredag kveld.

På kantene

Danmark var nær ved å ta ledelsen allerede etter fem minutters spill. Niclas Jensen serverte fra venstresiden og Martin Jørgensen prøvde seg med et skudd fra motsatt hjørne av femmeteren. Zdravko Zdravkov reddet og Ebbe Sand fikk ikke klem på returen.

Sjansen var en forsmak på hva bulgarerne hadde i vente. Tente dansker rullet opp det ene angrepet etter det andre på kantene, men uttellingen lot vente på seg.

Jon Dahl Tomasson var svært nær etter 25 minutters spill, men hadde for kort pannelugg til å få headet innlegget fra Thomas Gravesen i mål. Et par minutter senere måtte Dennis Rommedahl forlate banen med skade, og nylig ankomne Jesper Grønkjær fikk sin EM-debut.

Presset hardt

Chelsea-vingen, som trolig bytter til Birmingham etter mesterskapet, skjøt smart bare minuttet etter at han kom inn, men Bulgarias keeper, Zdravko Zdravkov, reddet med en lynrask manøver.

Etter 39 minutters spill ble Tomasson frispilt av Gravesen, men etter å ha rundet keeper ble vinkelen for dårlig og skuddet gikk i nettveggen. Minuttet etter glapp Thomas Sørensen ballen i feltet, men danskenes keeper kan takke bulgarske Marian Hristov for en svak heading utenfor.

Bulgaria var hardt presset i første omgang og kan være glade det bare sto 0-1 etter 45 minutter. I annen omgang hadde Zoran Jankovic et godt skuddforsøk, men resten av tiden benyttet bulgarerne stort sett til å pådra seg gule kort. Stilian Petrov klarte like godt to av den sorten og fikk derfor rødt og marsjordre sju minutter før slutt. (NRK-NTB)