Euro 2004  3_1_banner
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Euro 2004 Sist oppdatert 17:46

Tsjekkia slet seg til seier

Milan Baros (15) skyter og utligner til 1-1. (Foto: AFP/Scanpix)
Tsjekkia lå under 1-0 for Latvia til det sto igjen 17 minutter, men mål av Milan Baros og Marek Heinz sørget for at Tsjekkia vant 2-1 i fotball-EM.

Publisert 15.06.2004 19:56. Oppdatert 15.06.2004 20:14.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Latvia tok svært overraskende ledelsen på overtid i 1. omgang, men etter et massivt press og utallige skuddforsøk fra Tsjekkia kom utligningen ved Milan Baros etter 73 minutters spill.

Maris Verpakovskis har akkurat gjort 1-0 og sjokkert tsjekkerne. (Foto: Reuters/Scanpix)
Så bommet Latvias keeper i en duell med Baros fem minutter før slutt, og det påfølgende klareringsforsøket fra Mihails Zemlinskis var horribelt og helt avgjørende for kamputfallet.

Marek Heinz benyttet en åpen skuddsjanse på beste vis og dundret ballen i nettet fra 15 meter. 2-1 til Tsjekkia, som måtte slite hardt for åpningsseieren.

Sto imot lenge

Utligningen sørget duoen Karel Poborsky og Baros for. Førstnevnte viste sin eminente teknikk da han gjorde et vakkert forarbeid på høyresiden og slo inn i feltet.

Liverpool-spilleren Baros dempet ballen på brystet og traff godt med en halvvolley fra straffemerket. Ballen snek seg noe heldig under Aleksandrs Kolinko i det latviske målet.

Latvia overrasket alle ved å ha nødvendig defensiv ro til å stå imot et voldsomt tsjekkisk press den første halvtimen.

Lilleputtnasjonens keeper ble pepret med 13 skuddforsøk før hvilen, men de fleste hadde dårlig retning.

Sjokkscoring

Tsjekkia hadde kontroll på det aller meste i første omgang, men angrepsspillet var fantasiløst og preget av individuelle skuddforsøk og lange baller mot hodesterke Jan Koller.

Tsjekkias trener Karel Bruckner var lenge forbannet på sidelinjen. (Foto: Reuters/Scanpix)
Det latviske forsvaret var i perioder hardt presset og på tynn is, men hadde marginene på sin side og fikk ballen unna i kritiske situasjoner.

Få sekunder før pause leverte undervurderte Latvia en mesterlig kontring. Igors Stepanovs spilte fram Andrejs Prohorenkovs, som forserte raskt langs venstresiden og kom seg i perfekt innleggsposisjon.

Tsjekkerne var mest opptatt av ballen, og Maris Verpakovskis benyttet sjansen til å snike seg inn i feltet bak forsvaret.Innlegget var perfekt og av det ferdigscorede slaget. Verpakovskis hadde bare å sette bredsiden til fra kort hold og scoret lett sitt 12. landslagsmål.

Men det ble bare nesten for lille Latvia, som tross alt gjorde forhåndstipsene om kasteball til skamme.