Euro 2004  3_1_banner
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Euro 2004 Sist oppdatert 17:46
 

Valeron ble spansk helt

Juan Carlos Valeron kom inn for Fernando Morientes da det gjensto en halvtime av EM-oppgjøret mellom Spania og Russland. Med sitt første spark på ballen scoret han og ble matchvinner for spanierne.

Publisert 12.06.2004 22:56.
Valerons matchvinnerscoring i kampen mellom Spania og Russland


Juan Carlos Valeron ble vraket fra start, men presenterte seg umiddelbart da han kom inn og ga Spania tre poeng i første EM-kamp.

- Det var heldig at jeg scoret første gang jeg rørte ballen, men jeg synes laget var uheldig som ikke greide å score i første omgang. Vi holdt hodene kalde og fikk resultatet vi var ute etter, sa Valeron.

Valeron er en av Spanias beste spillere, men lider under at han konkurrerer om plassen der superstjernen Raul er best.

Men etter 59 minutter med Raul som hengende spiss bak Fernando Morientes, bestemte landslagssjef Inaki Saez seg for å bytte.

Spanjolene jubler for tre poeng og seier i åpningskampen i EM.
Han byttet ut Morientes, sendte inn Valeron i favorittrollen og skjøv Raul opp på topp. Så kunne han telle sekunder før det betalte seg.Før det hadde Spania vært klart best, uten at laget klarte å få ballen i mål.

Fortjent seier

Spania holdt på å ta ledelsen etter bare to minutter, men Raul skjøt like utenfor. Spania dominerte 1. omgang, men skapte ikke så mange store sjanser.

Spania var klart best mot et russisk lag som er hardt rammet av skader. Etter at begge de faste midtstopperne ble skadd, måtte lagkaptein Smertin flyttes ned fra midtbanen til stopperplass ved siden av Roman Sjaronov.

Begge stopperne og høyrekanten Rolan Gusev fikk gult kort i den første halvtimen, alle for å ha felt Spanias venstrekant Vicente som var svært frisk.

To minutter før slutt fikk Sjaronov gult igjen for å felle Fernando Torres, og dermed må russerne finne enda en ny stopper til neste kamp mot Portugal.

Spania fortsatte å presse i 2. omgang, men etter et kvarter
besluttet Saez at endringer måtte til. Det var et særdeles
vellykket bytte.

Etter å ha tatt ledelsen, hadde Spania god kontroll. De vant sin åpningskamp i EM for annen gang siden gruppespillet ble innført i 1980.

For fire år siden ble det tap mot Norge i spaniernes
første kamp. Nå har de omsider fått den starten de ønsket.

Hadde det ikke vært for Ovtsjinnikovs redninger ville Spania vunnet klarere, men det viktigste lørdag var tre poeng. Valeron fikset det.

(NTB)

Siste saker:
Flere saker: ALT OM EURO 2004
Siste saker:
Flere saker: ALT OM RUSSLAND
Siste saker:
Flere saker: ALT OM SPANIA

 
Connection time-out
Connection time-out
10 SISTE SPORT
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no