Euro 2004  3_1_banner
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Euro 2004 Sist oppdatert 17:46

Uavgjort for Hellas

Spania og Hellas utvekslet gaver og spilte 1-1 i onsdagens EM-kamp på Estadio do Bessa. Begge ligger godt an til å gå videre, men det blir viktig å vinne gruppa for å unngå Frankrike i kvartfinalen.

Publisert 16.06.2004 20:00. Oppdatert 16.06.2004 20:25.

Hellas - Spania 1-1

Fernando Morientes viste seg som den superspissen han er og dunker inn 1-0 til Spania. (Foto: Scanpix)

Spania var nærmest seieren, men sløste bort mange store sjanser. Hellas scoret på sin ene store sjanse i kampen, og den fikk de nesten gratis. Men først ute med presangoverrekkelse var Hellas-midtstopper Mihalis Kapsis. I det 28. minutt vant han ballen på hjørnet av egen 16-meter, men vendte innover på banen og mistet ballen til
Spanias lagkaptein Raul.

Raul stormet mot dødlinja og la elegant igjen ballen med et hælspark til Fernando Morientes, som tok den med seg innover og skjøt presist i mål ved lengste stolpe.
De to spillerne det hadde vært størst diskusjon omkring ordnet dermed ledermålet. Etter Juan Carlos Valerons vinnermål mot Russland diskuterte spanierne hvordan det skulle bli plass til ham fra start, og delte seg mellom å vrake Morientes eller Raul.

Men landslagssjef Inaki Saez bestemte, og han valgte samme lag som sist, med Valeron på benken.

Bytte og mål

Mot Russland kom Valeron inn i det 59. minutt og ble matchvinner etter 36 sekunder på banen. Denne gang ventet Saez til det 65. minutt før han sendte Valeron innpå. Igjen ble det mål etter mindre enn et minutt, men denne gang feil vei.

Angelos Kharisteas skyter og ballen går via Iker Casillas og i mål. (Foto: Scanpix)
Hellas tok innkast midt på banen, og innbytter Vassilis Tsiartas spilte en håpefull langpasning som overrumplet det spanske forsvaret fullstendig. Ballen skar rett gjennom til Angelos Kharisteas som skjøt i mål bak Iker Casillas.

Werder Bremen-spissens scoring ga landslagssjef Otto Rehhagel enda en jubelopplevelse på sidelinja. Han har fått enda høyere status i Hellas enn han hadde i Bremen den gang han med Rune Bratseth som krumtapp i forsvaret hentet pokal etter pokal til den nordtyske byen.

Hellas hadde vunnet sine sju foregående EM-kamper, seks i kvalifiseringen og 2-1 over Portugal i åpningskampen, men gråter ikke over at den rekken tok slutt. Spania presset nemlig voldsomt og misset flere åpne sjanser.

Fem gule

Raul sløste bort noen store sjanser med dårlige avslutninger, og i slutten av kampen var det voldsomt press mot Hellas-forsvaret som greide å blokkere det som kom av skudd.

Poenget kostet grekerne fem gule kort, som vil gi fotballforbundet bot fra UEFA, men den betaler de gladelig. Fire poeng etter å ha møtt gruppas to sterke lag er over all forventning, og avansementet bør sikres mot Russland selv om Georgios Karagounis må stå over den kampen etter sitt gule kort onsdag.

Spania står foran en vanskeligere oppgave mot vertsnasjon og nabo Portugal. I den kampen må midtstopper Carlos Marchena erstattes, også han på grunn av gult kort. (NRK-NTB)