skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
Frokost-TV 3_1
Her er du: NRK.no > Programmer > TV > Frokost-TV Sist oppdatert 09:26
Spørsmål i forbindelse med nettsidene rettes til

 
Frokostoppskriften 30/1:

Appelsinmarmelade

Finnes det noe bedre til søndagsfrokosten enn ferskt brød med hjemmelaget syltetøy? Å lage appelsinmarmelade er ikke så vanskelig som du tror!

Publisert 29.01.2004 16:19.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:

Appelsinmarmelade


1 kg appelsiner
1 sitron
1 1/2 l vann
2 kg sukker

Vask appelsinene (og sitronen) godt og skjær dem i tynne skiver. Ta vare på steinene og pakk dem inn i et stykke gasbind. Ha fruktmassen og vannet i en kjele. Tilsett steinene (de gir tykningsmiddel) og la det småkoke i ca 2 timer til bitene er helt møre. Fjern steinene og rør inn sukkeret. La det koke til marmeladen blir passe stiv, rør om slik at det ikke brenner seg. Etter ca 10 minutters koketid kan du teste tykkelsen. Legg litt marmelade på en tallerken og avkjøl. Er den ikke stiv nok kan marmeladen kokes litt vidre.

Fyll den kokende marmeladen over på rene syltetøyglass og legg raskt på lokket. La glasset stå på hodet i 5 minutter. Luften inne i glasset blir pasteurisert av varmen. En annen variant er å helle litt cointreau eller Gand Marnier over marmeladen, tenne på, for så å legge på lokket mens det brenner. Avkjøl.

Til såkalt engelsk marmelade kan du bruke 2/3 bitre appelsiner og 1/3 vanlig appelsiner. Sitroner, lime og grapefrukt kan også brukes i denne oppskriften.

Tilsett gjerne to vaniljestenger eller et par bitre, hele kanel sammen med sukkeret. Chili (piri piri) eller frisk reven ingefær kan også brukes som smaktilsetter.

LENKER
Siste saker:

 
DAGENS HØYDEPUNKTER

Programlederne

Brita Garden, Pål Thoresen, Petter Nome og Cille Biermann er de fire morgenvertene denne høsten.

10 SISTE FROKOST-TV
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no