skillePodkastingskille_slutt
Terrorkrigen 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Utenriks > Terrorkrigen Sist oppdatert 09:55
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Bin Laden: Beviser korsfarerkrig

Isolasjonen av Hamas-regjeringen er et bevis på en vestlig korsfarerkrig, heter det i et lydopptak som skal være av Osama bin Laden.

Publisert 23.04.2006 14:01. Oppdatert 23.04.2006 14:42.
SE OGSÅ:
Av Camilla Solheim

Den arabiske fjernsynsstasjonen Al-Jazeera sendte i dag et lydopptak hvor Al Qaida-nettverkets leder Osama bin Laden snakker.

Krisen i Darfur-provinsen i Sudan og vestlige regjeringers isolering av Hamas-regjeringen er bevis på Vestens korsfarerkrig mot islam, mener Osama bin Laden.

- Vestens avvisning av Hamas etter at de hadde vunnet valget, bekrefter at det er en korsfarer-sionist-krig mot muslimer, sier Osama bin Laden i opptaket.

Folkets støtte

- De vestlige lederne ønsker ikke våpenhvile med mindre det kun er fra vår side. De insisterer på å fortsette deres korsfarerkampanje mot våre nasjoner og for å røve vår rikdom, sier bin Laden på opptaket.

Osama bin Laden. Foto: AP/Scanpix
I opptaket uttaler Bin Laden seg om Irak, Palestina og Sudan. Han oppfordrer også til boikott på grunn av karikaturene av profeten Muhammad.

Bin Laden mener den vestlige offentligheten har et medansvar for deres lands "krig mot islam", siden folket stadig gir myndighetene ny tillit.

- De sender deres sønner til armeer som kjemper mot oss og dere fortsetter deres økonomiske og moralske støtte, mens våre land brenner og vår hus bombes og våre folk blir drept, sier Osama bin Laden.

Tilbød våpenhvile

Det er tre måneder siden verdens mest ettersøkte mann ga lyd fra seg. I et opptak som ble publisert i januar i år, sa bin Laden at Al Qaida planlegger angrep mot USA, men at gruppen var åpen for en våpenhvile med amerikanerne.

Det er fortsatt uvisst hvor Osama bin Laden befinner seg. Al Qaida står bak 11. september-angrepene mot USA og en rekke andre terrorangrep.

(NRK-NTB-Reuters)

LENKER

 
DEBATT
10 SISTE NYHETER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no