skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
orderudsaken_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Orderudsaken Sist oppdatert 09:26
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

William Nygaard: En sterk bok

- Det er på høy tid at Norges mest omtalte kriminalsak også belyses i bokform, sier forlegger William Nygaard.

Publisert 30.10.2002 18:50.
Han mener det er prinsipielt viktig å ta vare på bokens funksjon som et medium på lik linje med andre.

- Diskriminering av boken som medium er uakseptabelt for en forlegger. Med denne boken lar vi en straffedømt slippe til i et medium som kan skape en bedre balanse enn aviser og etermedia alene.

Bad om det

- Det var forlaget og jeg selv som tok initiativet til boken. Vi bad journalist Odd Myklebust ta på seg oppgaven å sette ord på Kristins egen beretning, sier Nygaard.

Både han og flere andre fra forlaget har besøkt henne i fengselet mens arbeidet med boken pågikk.

- Det er en sterk bok. Den er åpen og selverkjennende. Samtidig kan den leses som en advarsel til både voksne og barn. Bokens tittel "Fanget og fri" forteller hva slags skjebne det handler om, sier Nygaard.

Forlagssjefen bekrefter at de juridiske hensyn ved bokutgivelsen selvsagt er grundig vurdert. Han mener forlaget har lagt stor vekt på at selve utgivelsen skal skje på en ordentlig måte.

- Ettersom forholdene er så vidt spesielle var det aldri på tale å arrangere en pressekonferanse eller lignende form for presentasjon.

I NRK

Når Kristin Kirkemo Haukeland får anledning til å presentere både boken og seg selv i et større intervju med NRK mener Nygaard dette er rimelig sett på bakgrunn av at ekteparet Orderud nettopp har hatt sin tv-opptreden.

- Men for meg som forlegger er det viktigste å sørge for at boken som medium har en likeverdig arena. Derfor kan ikke en bokutgivelse utsettes. Den må gå etter planen slik det skjer i andre medier, og bokformen er så visst ikke den raskeste, sier Nygaard.

Da Arne Treholt satt fengslet gav han ut boken "Alene" ved at manus ble smuglet ut. Aschehoug har tidligere gitt ut en bok av og om Martin Pedersen, så noe nytt er denne bokutgivelsen ikke.

Nygaard vil ikke mene noe om Kristins bok blir årets bestselger.

- Det er en viktig bok og det er prinsipielt viktig at en slik person får muligheten til å gi ut en bok. Men det er ikke viktig at det blir en bestselger, sier William Nygaard.

(NTB)

Siste saker:
Siste saker:
Flere saker: ALT OM ORDERUD-SAKEN

 
10 SISTE NYHETER
PÅ FORSIDEN NÅ
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no