Kamera Kristiansand
Kamera Kristiansand
skilledagenspromoskilleVærlogo
Toppbanner Sørlandet Sanketeina 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Sørlandet > Sanketeina Sist oppdatert 19:53
NRK Sørlandet
Postboks 413
4664 Kristiansand

TELEFON
38 12 12 12
TELEFAKS
38 12 17 99

Nettredaktør
Gunnar Kleiberg

Distriktsredaktør
Steinar Nielsen

E-post:
sorlandet@nrk.no

 

Den gode brød-oppskriften

Sørlendinger vil bake seg slanke, men leverandørene er tomme for de riktige ingrediensene. Så nå kan du komme med dine alternative brød-oppskrifter!


Av Gunnar Kleiberg. Publisert 21.02.2003 08:17.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
De fleste kan leve godt med et par ekstra kilo på kroppen. Men mange av oss har falt for å prøve en eller annen slankekur for å gå raskt ned i vekt.

Tidsriktig slankebrød

Vi nevner i fleng: eggekur, annanaskur, knekkebrødkur, eller for å være helt tidsriktig: spise slankebrød.

Og mange sørlendinger vil bake sitt eget slankebrød, selv om det skal litt pågangsmot til å gå løs på den omfattende oppskriften. Tilsammen 13 ingredienser skal til for å bake dr. Fedons slankebrød.

Kom med dine egne oppskrifter

Vi vet at det finnes mange gode brødoppskrifter i Agderfylkene. Mange av dem er sikkert like bra som det som presenteres som slankebrød fra tid til annen.

Så hvorfor ikke dele dine beste brødoppskrifter med andre. Selvsagt er det fint å finne alternative slankebrød-oppskrifter, sunne oppskrifter.

Men like hyggelig kan det være å få oppskriftene på det GODE brødet, det brødet du baker mer for smakens skyld enn for slanke-effektens skyld.

Send oppskriftene til oss(nett.sorlandet@nrk.no), så skal vi sørge for at de blir publisert. Husk å sende med navn og adresse, og merk eposten med "Brødoppskrift" i emnefeltet.

Ingvilds speltbrød

I vår morgensending på radio i dag, fredag 21. februar, så snakket vi med Ingvild Jensen Nordvik på Sunkost i Kristiansand om etterspørselen etter ingrediensene til slankebrødet.

Og da fortalte hun om sin egen brødoppskrift:

Ingvilds Speltbrød - oppskrift til 3 store brød:

1 kg siktet spelt
500 gr sammalt spelt
200 gr spelt flak (eventuelt soyaflak)
300 gr. havregryn (fine)

200 gr gresskarfrø (evt. solsikkefrø
100 gr sesamfrø
2 ss "fiber HUSK" (gjør brødet ekstra saftig og fiberrikt)
1 ss havsalt
1,2-1,3 l vann
10 gr gjær (bioreal)
3 ss olivenolje
3 ss honning

Alt det tørre blandes. Vannet varmes til 37 grader, og helles over i bollen med det tørre. Spar en kopp av vannet til å oppløse gjæren i. Så tas olivenolje og honning opp i bollen og til sist helles gjæren i bollen.
Alt eltes godt.

Bollen settes så et lunt, varmt sted. Heves i ca. 3 timer (dobbel størrelse). Kan eventuelt også heves over natten (max 8 timer) - da skal den stå i vanlig romtemperatur - ikke spesielt varmt.

Deigen tas så ut av bollen for utbaking. Deigen kan virke noe klissete, så det trengs noe siktet speltmel til utbaking. For travle bakere kan deigen alternativt eltes i bollen etter heving og has rett i bakeformene.

Brødet legges i former, og etterheves i ca. 40 minutter (lunt sted). Ovnen varmes opp til 220 grader, og brødene stekes i ca. 50-55 minutter på nederste rille.

God brødbakst, og lykke til.

Siste saker:

NYHETSBREV
Få nyhetene fra NRK Sørlandet på e-post - helt gratis!:

LYD OG VIDEO
Lyd og Video Se og hør opptak av nyhetssendingene fra NRK Sørlandet!
Mer

Sørlandet

Her finner du nyheter fra Agder-fylkene:



 
10 SISTE NRK SØRLANDET
10 SISTE SPORT FRA NRK SØRLANDET
10 SISTE FRA NRK NYHETER
10 SISTE FRA NRK SPORT
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no