skilleDistriktsfjernsynet er ti årSkille - slutt
NRK Østafjells  3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Østafjells > Skråblikk Sist oppdatert 14:42
 

Høstlig ørret

En fiskerett som varmer

Publisert 10.11.2005 18:06.
av Helena Rønning

Klas Roger Arvesen har ikke alltid vært glad i fisk. Interessen for fisk og sjømat, fikk han da han startet i sin praksis som kokk. Der lærte han å lage fisk på andre måter enn den tradisjonelle kokte eller stekte. Denne oppskriften er nok til 1 person.

Ørret med sennep og balsamico


Finn deg et fint stykke med ørretfilet, ca 200 gram. Skjær bort skinnet og overflødig fett. Napp også ut beina, hvis det skulle være noen. Ta ca 1 ts balsamicoeddik og gni det inn i fiskekjøttet. Deretter tar du 1 ts søt sennep, f.eks. Bergbys's, og gnir den også over fisken. Legg fileten på et ildfast fat og stek stykket i ovnen på 220 grader i ca 10 minutter. Med så sterk varme er det viktig at ørreten ikke steker for lenge, da blir den tørr. Du kan også bruke laks hvis det er vanskelig å få tak i ørret.

Tomatiserte grønnsaker


Klas Roger velger en kvart grønn paprika, en halv rødløk, fire babymais og en kvart fennikel. Alle grønnsakene kan deles i litt store biter bortesett fra fennikelen. Den vil gi best smak hvis den er skåret i tynne skiver. Ha alle grønnsaken i en varm stekepanne med litt olje. Wok de lett og hell over en boks tomater. Smak til med sukker, minst 1 ss. Det hele skal koke til tomatene omslutter grønnsakene. Det tar bortimot seks minutter. Da er grønnsakene fortsatt sprø og det er som kjent en fordel.

Fisk som varmer


Legg grønnskene på en stor tallerken, legg fiskestykket over og pynt med et par vårløk som du har forvellet i litt kokende vann. Vårløken blir pynt i steden for urt. Med en grønn liten løk på toppen, kommer fargene bedre til sin rett. Denne fiskeretten er varm å se på og du blir varm inni seg når du spiser den. En annerledes måte å smake ørret på.

Bakgrunn: Helenas Radiokjøkken (07.03.2003)
Siste saker:

 

Hytterett med høy kosefaktor

Varm osten med skibrenner
10 SISTE NRK BUSKERUD, VESTFOLD OG TELEMARK

Rolls Royce er 100 år

Eit eksklusivt jubileum blei feira 15. mars. Då var det 100 år sidan Rolls Royce blei grunnlagt.

Telemarkskua 150 år

For 150 år sidan blei Telemarkskua registrert som eigen rase. Nå får den utryddingstruga kua sin eigen jubileumsskulptur.

Fra Union til Tasmania

Heidi Ripegutu Skjellaug jobba tidligere ved Union i Skien. Nå tar hun med seg mann og barn og flytter til Tasmania.

NM-mester i fikling

Eidsfoss-mannen Robert E. Haraldsen brukte Milosevic for å innkassere Norgesmesterskapet.

NYHETSBREV

Få nyhetene våre på e-post, helt gratis!

Informasjon om nyhetsbrevet     Andre brev

Fugler lider sultedød

Streng kulde og mye snø og is truer eksistensen til mange fugler. Fuglevakta følger situasjonen nøye.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no