skilleDistriktsfjernsynet er ti årSkille - slutt
NRK Østafjells  3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Østafjells > Skråblikk Sist oppdatert 14:42
 

LLL


Publisert 13.10.2005 18:40.
av Helena Rønning

Lompe, laks og lunsj

lomper og egg inni

Lomper er et norsk produkt laget av poteter og mel. Ser vi til andre land finner vi lompelignede brød som for eksepel chapati i India, tortilla i Sør-Amerika. Da kan vi også skjønne at vi kan bruke lompe til mye mer enn rundt pølsa. Anne Wang-Nilsen forelsår å legge laks på, for å få en annerledes norsk lunsj.

Enkelt men godt


Det du trenger er å smøre lompa med litt rømme, klippe over litt fersk dill og legge et par skiver røykelaks på. Rull lompene sammen og pakk dem inn i litt folie slik at de ikke blir tørre. Det er mye godt du kan spise sammen med lakse-lomper. Anne Wang-Nilsen valgte et kokt egg, litt ost, frukt, grønnsaker og et par valnøtter. Pynt egget med et klistremerke, så synes barna at det er artig å spise innholdet.
lomper og plomme

Bakgrunn: Helenas Radiokjøkken (07.03.2003)
Siste saker:

 

Hytterett med høy kosefaktor

Varm osten med skibrenner
10 SISTE NRK BUSKERUD, VESTFOLD OG TELEMARK

Rolls Royce er 100 år

Eit eksklusivt jubileum blei feira 15. mars. Då var det 100 år sidan Rolls Royce blei grunnlagt.

Telemarkskua 150 år

For 150 år sidan blei Telemarkskua registrert som eigen rase. Nå får den utryddingstruga kua sin eigen jubileumsskulptur.

Fra Union til Tasmania

Heidi Ripegutu Skjellaug jobba tidligere ved Union i Skien. Nå tar hun med seg mann og barn og flytter til Tasmania.

NM-mester i fikling

Eidsfoss-mannen Robert E. Haraldsen brukte Milosevic for å innkassere Norgesmesterskapet.

NYHETSBREV

Få nyhetene våre på e-post, helt gratis!

Informasjon om nyhetsbrevet     Andre brev

Fugler lider sultedød

Streng kulde og mye snø og is truer eksistensen til mange fugler. Fuglevakta følger situasjonen nøye.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no