skilleDistriktsfjernsynet er ti årSkille - slutt
NRK Østafjells  3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Østafjells > Skråblikk Sist oppdatert 14:42
 

Gratinerte krabber med whisky

Start skalldyrsesongen med nye smaker.

Publisert 02.06.2005 20:17. Oppdatert 03.06.2005 09:57.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
  • HØR SAKEN  Sjømatentusiast Eskil Goldeng og NRKs Helena Rønning gratinerer krabber.
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
av Helena Rønning

Selv om sommeren lar vente på seg temperaturmessig, er det ingen grunn til å la være og spise sommermat. Eskil Goldeng er en mann med lidenskap for sjømat. Hans måte å tilberede krabber på, varmer innvendig.

Gratinerte krabber med whisky


Klem ut saften fra 4 kokte porsjonskrabber eller fire små bokser med krabbekjøtt.
Du kan starte med å finhakke en løk og blanke den i et par spiseskjeer smør. Det er viktig at løken ikke blir brun eller brent. Ha i krabbekjøttet og skyll og tørk skallene.

Dryss en spiseske med hvetemel over krabbekjøttet og tilsett krabbesaften (ca ½ dl), og 2 dl fløte. Du kan gjerne bruke matfløte. La massen hvile litt på veldig svak varme og smak til med salt og tørket paprika. Konsistensen skal være som en tykk suppe.

Til slutt tilsetter du ¼ dl med whisky, legger massen tilbake i skjellene og drysser over fersk parmesan ost. Gratinert skjellene på 250 grader til osten har blitt brun. Du kan også variere med f. eks chili og sitron og urter. Server med loff og litt grønt hvis du har. Eskil synes det smaker ekstra godt med Champagne eller en kraftig hvitvin til. Da blir måltidet perfekt.

Bakgrunn: Helenas Radiokjøkken (07.03.2003)
Siste saker:

 

Hytterett med høy kosefaktor

Varm osten med skibrenner
10 SISTE NRK BUSKERUD, VESTFOLD OG TELEMARK

Rolls Royce er 100 år

Eit eksklusivt jubileum blei feira 15. mars. Då var det 100 år sidan Rolls Royce blei grunnlagt.

Telemarkskua 150 år

For 150 år sidan blei Telemarkskua registrert som eigen rase. Nå får den utryddingstruga kua sin eigen jubileumsskulptur.

Fra Union til Tasmania

Heidi Ripegutu Skjellaug jobba tidligere ved Union i Skien. Nå tar hun med seg mann og barn og flytter til Tasmania.

NM-mester i fikling

Eidsfoss-mannen Robert E. Haraldsen brukte Milosevic for å innkassere Norgesmesterskapet.

NYHETSBREV

Få nyhetene våre på e-post, helt gratis!

Informasjon om nyhetsbrevet     Andre brev

Fugler lider sultedød

Streng kulde og mye snø og is truer eksistensen til mange fugler. Fuglevakta følger situasjonen nøye.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no