En skal tidlig krummes som god krumkake skal bli.
Av Helena Rønning
Tante Else Jensen lager kanskje verdens tynneste krumkaker. Det er bare så vidt du kan skille dem fra luften du puster inn. Det betyr ikke at du burde inhalere dem, for de smaker mye.
Oppskriften ble skrevet ned av hennes mor en gang lenge før krigen. Er man nøye med å følge oppskriften, blir kakene svært vellykkede.
Krumkaker
4 egg og 200 gram sukker piskes veldig godt. Nesten helt hvitt. Smelt 200 gram smør og ha i. Når det er godt blandet sikter du inn 200 gram hvetemel. Litt kardemomme må også til.
La røra stå i kjøleskapet minst ett døgn. Da blir den ganske tykk så du må spe den forsiktig med litt vann til den blir som en litt tykk suppe. Når jernet er varmt, legger du en liten spiseskje med røre i jernet og steker kaken til den er gylden. Ta den av ut av jernet med en kniv. Legg den på litt tørkepapir og form den med en kromkakeform.
Veldig lekkert!