Det finnes så mye hipp mat. Navn som "crossover food" og "cajun style" har figurert på menyer og i kokebøker i lengre tid. Men det aller hippeste er retormat.
Av Helena Rønning og
Marit Aune
|
Råvarene har lang holdbarhetstid. |
Tone Langbach har skjønt det. Hun er Kabaretdronning. Kabaret er billig og kjapt å lage, lekkert å se på og har en smak av tiden, den gang da.
Cabaret
3 hardkokte egg
2 bokser med asparges
2 never med pillede reker
1 boks med erter og gulrøtter
litt fiskepudding
|
Aspikken skal avkjøles før den helles i formen. |
1 pakke med aspik
Dander alt i en rund kake eller puddingform med hull i midten. Formen må romme en halv liter.
Her har du en uendelighet av muligheter til å lage mønstre av innholdet. Et hett tips er å væte formen først, for da klistrer ingrediensene seg bedre til veggene i formen.
|
Hugg innpå! |
Kok opp en halv liter vann og hell i pakken med aspik mens du rører. Avkjøl aspiken til romtemperatur før du heller aspiken i formen. Kabareten stivner etter et par timer i kjøleskap.
Når geleen har stivnet, må du legge formen i litt varm vann slik at aspiken slipper formen. Legg en tallerken over og snu hele formen. Vips, en lekker sak for bordet og ganen.
Kabaret skal serveres med fersk loff, smør og en hel del majones.