skilleMøt de ansatte, NRK Hedmark og Oppland, toppbanner, promotoppskillePromo, Topp 8, 230skille_slutt
valg_hedmark_oppland_3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hedmark og Oppland > Valg 2003 Hedmark og Oppland
Valg 2003
Alt om valg 2003.
Alt om valget i ditt distrikt:
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK

NRK Hedmark og Oppland
2626 Lillehammer Tlf: 61 28 72 00 Fax: 61 28 72 32
 

Øystre Slidre



Publisert 23.05.2003 10:49. Oppdatert 15.09.2003 19:30.

Sjå resultet frå Øystre-Slidre

OM ØYSTRE SLIDRE KOMMUNE

Øystre Slidre er ei langstrakt fjellbygd lengst nord i Valdres. Rundt 3100 personar bur her fast i året, mens innbyggjartalet blir mangedobla i dei hektiske turistmånadene. Beitostølen-området er i dag hovudnæringa i kommunen og gjev store ringverknader. Elles er landbruk og offentleg sektor ein stor arbeidsgjevar.

Blant dei som ofte blir trekte fram når ein skal omtale kommunen er Beitostølen Helsesportssenter, der Anna og Erling Stordahl var viktige bakspelarar.

POLITISK SITUASJON

Ove Sverre Skaret frå Arbeidarpartiet vart ordførar ved siste val, etter at Sps Ola Fjelltun ikkje nådde opp i kampen om vervet. Fjelltun hadde vore ordførar i to år ved siste val. Venstre har elles ein sterk plass i kommunestyret, med aktive politikarar som set spørsmålsteikn ved kva dei leiande partia fører av politikk.

AKTUELLE SAKER

For fyrste gong blir det truleg kvinneleg ordførar i Øystre Slidre. Både Arbeidarpartiet og Senterpartiet stiller med kvinner på topp. Frå Arbeidarpartiet kjem Gro Lundby og Bente Oxhovd stiller for Senterpartiet. Likevel kan det vere ein joker i dette spelet og namnet hans er Håkon Johs. Skarstad og representerer Venstre. Han er ein gamal politisk ringrev og kan for mange vere ein å ty til når dei andre er ukjende i politikartrøya.

Mykje av politikken handler om å seie noko om kor mykje utbyggjing ein skal tillate i Beitostølen-området. No byrjar reiselivet å sjå nærare på eit samband mellom Beitostølen om Raudalen-området i Vang i Valdres. Men meiningene er delte. Nokon meiner frisleppet er totalt, medan andre meiner politikarane legg stein for stein i området. Uansett er det mykje av dei administrative ressursane i kommunen som går med til planleggjing og tilretteleggjing for nye hyttetomter.

Det er eit aktivt næringsliv i kommunen og vel 120 av desse har organisert seg i en felles organisasjon. Desse verksemdene er og avhengig av at det blir lagt til rette for nye hytter, for arbeidsplassane er ofte tufta på kva feriefolket vil.

KOMMUNESTYRET 1999-2003

Rundt bordet i kommunestyret i Øystre Slidre er det 21 representantar. Ni av desse kjem frå Arbeidarpartiet. Seks kjem frå Senterpartiet, tre frå Venstre, to frå Høgre og ein frå Kristeleg Folkeparti


 
LENKER

Start fleskespillet Start valgtesten Ta valgskolen
Det store valgfleskspillet
 

Spill valgfleskspillet

Bli med kokken Tor ut på leting etter valgflesk. Ikke la deg snakke rundt av Carl I. & Co!
LES OM VALGET I DIN KOMMUNE

Nytt firma leverer valgdata

I år skal valgnattas valgresultater og prognoser leveres av firmaet ErgoEphorma. For første gang skal altså ikke IBM stå for leveringen, og det knyttes stor spenning til omleggingen.
  [Valg 2003]

Valgkamp à la Kalvø

Det mest populære innslaget i NRKs siste folkemøte var uten tvil valg-oppsummeringen til Are Kalvø og Espen Beranek Holm.

Fylkeslagene

Du finner de fleste partiene på internett. Vi hjelper deg å finne fram til fylkeslagene i Hedmark og Oppland.

VALGFLESK-03

Revyartistene Anne Mari Skjærvik og Jesper Edvardsen speiler valget med et skjevt blikk og er evige optimister i forhold til politiske utspill. Se valgsendingene i Østnytt hver onsdag på NRK1

Viser om valget

Valgkampen er over. Tor Karseth fra Hamar er en av dem som klarer å sette ord på og toner til det som skjedde. I løpet av valgkampen laget han flere valgviser.

Fylkestingsvalget i Hedmark og Oppland

Sammen med kommunevalg er det fylkestingsvalg. Hvilke politikere som er aktuelle, hva slags saker det krangles om og hvilke politikere som er aktuelle får du vite her.

Valloven blir meir smidig

Innbyggjartal og storleiken på fylka skal vere avgjerande for kor mange stortings- representantar Oppland og Hedmark skal ha i framtida.

166 år med kommunalt selvstyre

I 166 år har innbyggerne lokalt hatt anledning til å velge egne folkevalgte organer i kommunene - kommunestyrene.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no