skilleMøt de ansatte, NRK Hedmark og Oppland, toppbanner, promotoppskillePromo, Topp 8, 230skille_slutt
valg_hedmark_oppland_3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Distrikt > NRK Hedmark og Oppland > Valg 2003 Hedmark og Oppland
Valg 2003
Alt om valg 2003.
Alt om valget i ditt distrikt:
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK

NRK Hedmark og Oppland
2626 Lillehammer Tlf: 61 28 72 00 Fax: 61 28 72 32
 

Fylkestingsvalg i Hedmark og Oppland

Det er også fylkestingsvalg i år. I Oppland er det Hans Seierstad som har vært fylkesordfører de fire siste årene, mens i Hedmark har det vært Siri Austeng.

Publisert 02.09.2003 10:22. Oppdatert 02.09.2003 11:43.

Oppland har per i dag vel 180.000 innbyggere og 26 kommuner. Hedmark har 188.281 innbyggere og 22 kommuner.

Ikke-sosialistisk ordfører

De siste fire årene har være ei omskiftelig tid på fylkestinget i Oppland. Hans Seierstad fra Senterpartiet tok over som fylkesordfører etter Lars Skjølaas (Ap).

Dette er den første ikke-sosialistiske fylkesordføreren siden starten på fylkeskommunen i 1976. Senterpartiet fekk posisjonen etter et valgteknisk samarbeid med de borgerlige partiene, Høyre, FrP, Venstre og KrF.

Makta siden 1976

I Hedmark har Arbeiderpartiet hatt fylkesordføreren i fylkestinget siden starten i 1976, selv om partiet mistet sitt rene flertall i 1991. Nå har partiet fylkesordføreren (Siri Austeng) med støtte fra SV.

Mye tyder på at Siri Austeng kan gå på en ny periode som fylkesordfører, stadig med støtte fra SV. Andre partier har også lansert sine topper som fylkesordfører kandidater, men bortsett fra Sps Merete Furuberg er det ingen andre som har noe reell mulighet.

Les mer om Oppland

Les mer om Hedmark


LENKER

Start fleskespillet Start valgtesten Ta valgskolen
Det store valgfleskspillet
 

Spill valgfleskspillet

Bli med kokken Tor ut på leting etter valgflesk. Ikke la deg snakke rundt av Carl I. & Co!
LES OM VALGET I DIN KOMMUNE

Nytt firma leverer valgdata

I år skal valgnattas valgresultater og prognoser leveres av firmaet ErgoEphorma. For første gang skal altså ikke IBM stå for leveringen, og det knyttes stor spenning til omleggingen.
  [Valg 2003]

Valgkamp à la Kalvø

Det mest populære innslaget i NRKs siste folkemøte var uten tvil valg-oppsummeringen til Are Kalvø og Espen Beranek Holm.

Fylkeslagene

Du finner de fleste partiene på internett. Vi hjelper deg å finne fram til fylkeslagene i Hedmark og Oppland.

VALGFLESK-03

Revyartistene Anne Mari Skjærvik og Jesper Edvardsen speiler valget med et skjevt blikk og er evige optimister i forhold til politiske utspill. Se valgsendingene i Østnytt hver onsdag på NRK1

Viser om valget

Valgkampen er over. Tor Karseth fra Hamar er en av dem som klarer å sette ord på og toner til det som skjedde. I løpet av valgkampen laget han flere valgviser.

Fylkestingsvalget i Hedmark og Oppland

Sammen med kommunevalg er det fylkestingsvalg. Hvilke politikere som er aktuelle, hva slags saker det krangles om og hvilke politikere som er aktuelle får du vite her.

Valloven blir meir smidig

Innbyggjartal og storleiken på fylka skal vere avgjerande for kor mange stortings- representantar Oppland og Hedmark skal ha i framtida.

166 år med kommunalt selvstyre

I 166 år har innbyggerne lokalt hatt anledning til å velge egne folkevalgte organer i kommunene - kommunestyrene.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no