skilleResultaterskille_slutt
salt_lake_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Salt Lake 2002
 

Feiret gullet i natt

I rene jetfarten feiret Tor Arne Hetland sprintgullet i natt. Han var best også på fest med gullet rundt halsen.

Publisert 20.02.2002 09:28. Oppdatert 20.02.2002 14:15.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Tor Arne Hetland knuste italieneren Cristian Zorzi og poserte villig til pressefotografene over triumfen. (Foto: NRK)
Først var det Ja, vi elsker foran tusenvis av amerikanere på Medal Plaza i Salt Lake City, før det bar direkte til Espen Graff og Asgeir Borgemoen på NRK-show i Norway House i Park City. Dit kom han stivpyntet i kledelig brun dress med tirsdagens bronsevinnere Anita Moen og Ådne Søndrål på behendig slep.



Før Tor Arne Hetland skulle i OL studio så rakk han akkurat en liten matbit i form av et rekesmørbrød. (Foto: NRK)
Så var det endelig klart for en matbit uten at hovedpersonen selv visste hvor. Da hadde dagen til Hetland allerede vart i 18 timer. Etter klokka halv seks om morgenen før gulløpet fikk han nemlig ikke sovet mer. Beskriv dagen med tre ord, Tor Arne? Det er vel ikke nødvendig med mer enn ett: Hektisk, repliserte Hetland lynkjapt. Hetland fra Helleland utenfor Egersund i Rogaland, er ikke den som mangler ord.

Dagen før dagen holdt det ikke med sommerfugler i magen da han skulle beskrive hvordan han følte seg. Det kjennes ut som om det er jetfly der inne, sa han og ba om å bli trodd.


En stolt vinner med norges første gullmedalje i sprintlangrenn. (Foto: NRK)

Enormt

Slik virket det ikke løpsdagen. Jetflyene var glemt. Da lyste det gull av øynene hans helt fra han sto opp. På stadion var det umulig å komme i kontakt med ham mellom slagene. Han så dønn konsentrert ut. Da det gjaldt som mest, var han best igjen. Han så ut som om han aldri hadde gjort annet enn å gå viktige sprintløp i store mesterskap. Men det er ikke sikkert at verdens beste sprinter blir sprinter på heltid.


– Må jeg velge, så må jeg det. Men hittil så har jeg sluppet det. Jeg har lyst til å bli god i lengre løp også, fastholdt han på den store gulldagen. Sprinttrener Hallstein Bøgseth har ikke noe imot om Tor Arne konverterte til en permanent sprintstatus. Tor Arne er den beste. Med ham på laget ville vi ha fått en perfekt kaptein, sa Bøgseth, som også hang i halen på Hetland til langt inn i gullnatta. Bøgseth var en blid mann tirsdag. For en mann som valgte å vrake Thomas Alsgaard fra laget, smakte det godt med gull. Jo takk, dagen har vært herlig, sa Bøgseth.

Hjem onsdag

Tor Arne trodde at han sannsynligvis ville dra hjem til Norge allerede onsdag. Han meldte seg selv ut av femmilsdiskusjonen. Det måtte nok ha kommet en epidemi før jeg ble god for en femmil i klassisk. Jeg er langtfra god nok til det nå, mente mannen som tok Norges niende gull i årets OL.

Militært VM i Pokljuka i Slovenia er det som står neste på programmet for OL-mesteren. Deretter venter det verdenscuprenn i Lahtis. Og etterpå det skal han også vise seg fram for folket på steder som Stockholm, Innsbruck, Oslo og kanskje Lillehammer. De hektiske tider er langt fra over etter gullnatta i Utah.

(NTB-Egil Sæther)

Siste saker:

 
OL-PROGRAM
Veke M T O T F L S
6 4 5 6 7 8 9 10
7 11 12 13 14 15 16 17
8 18 19 20 21 22 23 24
OL-SENDINGAR RADIO/TV
Veke M T O T F L S
6 4 5 6 7 8 9 10
7 11 12 13 14 15 16 17
8 18 19 20 21 22 23 24
10 SISTE SPORT
PÅ FORSIDA NO
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no