skilleResultaterskille_slutt
salt_lake_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Salt Lake 2002
 

Dårlige tyske tapere

Tyskland la inn protest mot både Anita Moen og Tor Arne Hetland etter sprintfinalene, men protestene ble avvist.

Publisert 20.02.2002 00:05.
Den tyske lagledelsen mente at de norske ulovlig skiftet spor på oppløpet og hindret deres løpere. Hadde de nådd fram, ville Claudia Künzel overtatt Moens bronse og Peter Schlickenrieder tatt Tor Arne Hetlands gull. Juryen så på videobilder fra innspurten, og avviste raskt protesten mot Moen. Så bestemte tyskerne trekke sin protest mot Hetland, men juryen tok den likevel opp til vurdering.

Schlickenrieder sa at man etter å ha studert TV-bilder selv ble klart over at Hetland ikke hadde skiftet spor de siste 100 meterne, der det er forbudt, og at han derfor ikke ville at protesten skulle behandles.

Lang ventetid

Det varte likevel lang tid før det ble bekreftet at også protesten mot Hetland var avvist av juryen. Rett før midnatt norsk tid opplyste arenaspeaker i Soldier Hollow at alle protester etter finalene var avvist.

Dermed var Norges OL-medaljer trygge, en time og tre kvarter etter at Hetland gikk over mål som vinner. Tidligere i sprintkonkurransen var flere protester tatt til følge, blant annet den norske protesten etter at Maj Helen Sorkmo ble hindret i kvartfinalen. Hun fikk gå semifinalen som den femte løperen i sitt heat, men fikk en vrien oppladning til det løpet da hun først kort tid før start fikk høre at hun var videre.

Larsson disket

Verre gikk det med svenske Peter Larsson, som ble diskvalifisert etter å ha gått inn til 2. plass i sin kvartfinale. Dermed forsvant han helt fra resultatlisten. Svenskene raser over den avgjørelsen, som kom etter en protest fra polske Janusz Krezelok. Polakken mente at Larsson ødela løpet for ham ved å tråkke ham ned i den siste bakken før mål.

– Slik jeg ser det, gjorde ikke Peter noe feil. Dessuten har arrangørene bare TV-bilder tatt fra siden i den bakken. Der ser man ikke hva som skjer, sa den svenske sprinttreneren Ola Rawald til Aftonbladet. Beskjeden om at Larsson var disket ble ikke gitt til det svenske laget, men lest opp av arenaspeakeren.

Sjokkbeskjed

– Jeg hørte det mens jeg holdt på å varme opp for semifinalen, sa en nedbrutt Larsson, som likevel møtte til start i håp om å få gå. Der så han at de to han hadde bak seg i kvartfinalen i stedet fikk lov til å starte. Han ble strøket fra alle lister, og dermed rykket alle som var utslått i kvalifiseringen opp en plass.

– Det finnes ikke ord som beskriver hvordan dette føles, sa Larsson, som mener at disken var feil. Jeg trodde at han bare mistet balansen. Jeg brøt ikke linjen hans, og litt kontakt hører med til denne sporten, sa han. Siste ord er ikke sagt. Vi kommer til å protestere på alle måter, sa Rawald, som også så Bjorn Lind gå inn til sisteplass i finalen og gå glipp av Sveriges første langrennsmedalje.

(NTB)

Siste saker:

 
OL-PROGRAM
Veke M T O T F L S
6 4 5 6 7 8 9 10
7 11 12 13 14 15 16 17
8 18 19 20 21 22 23 24
OL-SENDINGAR RADIO/TV
Veke M T O T F L S
6 4 5 6 7 8 9 10
7 11 12 13 14 15 16 17
8 18 19 20 21 22 23 24
10 SISTE SPORT
PÅ FORSIDA NO
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no