skilleResultaterskille_slutt
salt_lake_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Salt Lake 2002
 

Götschl vil ha fullt medaljesett

Østerrikske Renate Götschl har sølv og bronse i OL allerede.

Publisert 16.02.2002 09:20.
Etter søndagens super-G håper hun å ha komplett medaljesett. Det ble bronse på den østerrikske favoritten i utfor.

Hun tok et skritt oppover på seierspallen og sikret seg sølvet i kombinasjonen bak sensasjonskvinnen Janica Kostelic fra Kroatia. Søndag mener Gotschl det må være hennes tur til å ta skrittet til topps på seierspallen.
Renate Götschl jubler med sølvmedaljen hun vant i kombinasjonen (foto Darron Cummings/ap/scanpix)

- Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle få medalje både i utfor og kombinasjonen. Det gjør at jeg kan se ganske avslappet mot søndagens super-G, sier den østerrikske alpinisten.

Hun stiller i alle disipliner i OL, akkurat som Kjetil Andre Aamodt og Lasse Kjus.

- For å være helt ærlig hadde jeg ikke regnet med å kunne klare mer enn en medalje. Nå har jeg to allerede, så vi får se hva det kan bli til slutt, sier hun.

Mange om beinet

Det er mange om beinet, og favorittene står i kø i super-G. Janica Kostelic, som vant kombinasjonen, er sulten på mer gull, og det er også franske Carole Montillet, som vant utfor.

Tyske Hilde Gerg øyner en topplassering, og det gjør også Petra Haltmayr. Hvem av dem som er sterkest er det umulig å si noe sikkert om, men Montillet er i superform, og hun har kjørt bedre i super-G enn i utfor denne sesongen.

Kostelic er slalåmspesialist, men hun viste i kombinasjonen at hun behersker stor fart også, og før OL sa hun klart fra om at hun er lei av å vinne bare i de tekniske disiplinene. Hun mener hun er i stand til å overraske i super-G.

- Jeg har ikke kjørt så verst i super-G denne sesongen, så det er ikke så merkelig at jeg gjerne vil ha en medalje i den disiplinen, sier Kostelic.
Renate Götschl, her i slalåmdelen av kombinasjonen, skal delta i alle alpinøvelsene(foto: Alessandro Trovati/ap/scanpix)

Alt er mulig

- Kostelic er i kjempeform, og hun kjørte ikke dårlig i utfor, så hun er absolutt en løper å se opp for, sier Renate Gotschl, som allerede har tapt for den kroatiske 20-åringen en gang i OL.

Også italienerne Isolde Kostner og Karen Putzer er blant outsiderne i kvinnenes super-G, mens Pernilla Wiberg er det store spørsmålstegnet. Hun skadet kneet sitt under utforkonkurransen for en snau uke siden og sto over kombinasjonen, men satser på å kjøre super-G.

Det blir hennes aller siste sjanse til å vinne enda en OL-medalje. Norge stiller med Ingeborg Helen Marken i super-G. Hun hører ikke hjemme blant favorittene, men håper er at hun skal være i stand til å kjøre ned til en hederlig plassering, kanskje blant de ti beste.

(NTB)

Siste saker:

 
OL-PROGRAM
Veke M T O T F L S
6 4 5 6 7 8 9 10
7 11 12 13 14 15 16 17
8 18 19 20 21 22 23 24
OL-SENDINGAR RADIO/TV
Veke M T O T F L S
6 4 5 6 7 8 9 10
7 11 12 13 14 15 16 17
8 18 19 20 21 22 23 24
10 SISTE SPORT
PÅ FORSIDA NO
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no