skilleResultaterskille_slutt
salt_lake_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Salt Lake 2002
 

Knoll og Tott er tilbake

– Nå er gode, gamle Knoll og Tott tilbake, sier alpinsjef Per Lund. For Kjetil Andre Aamodt og Lasse Kjus er i form samtidig, for første gang på lenge.

Publisert 15.02.2002 12:35. Oppdatert 16.02.2002 11:55.
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:
Kjus åpnet OL med en sølvmedalje i utfor, der Aamodt ble nummer fire. I kombinasjonen onsdag ble som kjent Aamodt mester, mens Kjus endte på femteplass. Det var henholdsvis mesterskapsmedalje nummer 14 og 16 for de to som atter en gang viser seg å utgjøre nesten et alpinlandslag alene.

Dreamteam er på vei tilbake. Etter to alpintøvelser i OL har Lasse Kjus og Kjetil Andre Aamodt hver sin medalje, henholdsvis sølv og gull. Lørdag skal de på nytt i aksjon i OL løypa, og kjempe om medaljene i Super-G. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
Hva er det egentlig med dem? – Jeg er imponert over at de klarer å holde et sånt fokus igjen og igjen. Det er det ikke mange som klarer, sier Lund, og suppleres av Atle Skårdal. De viser at de har erfaring med mesterskap og har imponert meg. Men overrasket er jeg ikke, sier landslagssjefen. Nå som de har tatt to medaljer, tar de noe av trykket bort fra laget, og ikke minst fra hverandre, mener Skårdal. Ja, hva betyr egentlig de to for hverandre? De som fra barnsben av har vært venner og konkurrenter, som etter hvert for utenlands, der de har reist verdenscupen og mesterskapspallene rundt som superstjerner i et drøyt tiår nå? NTB spurte dem:

Kjus om Aamodt:

– Det er viktig å ha en sånn drivkraft som Kjetil å konkurrere med. Det hjelper meg veldig. Jeg lærer mye av ham. Når han kjører fortere enn meg, som han gjorde i utfor før sesongen, studerer jeg ham og får en viktig pekepinn på hva jeg bør gjøre. Dessuten er det utrolig deilig å kunne lene meg litt på ham i mesterskap. Nå feirer alle kombinasjonsgullet hans, i stedet for å mase om at jeg mislyktes. Da får jeg roen jeg trenger.

Aamodt om Kjus:

– Jeg er ikke overrasket over at Lasse tok medalje i utforrennet, selv om andre er det. Vi har hjulpet hverandre mye, særlig da vi var yngre. Vi pusher hverandre som treningskamerater, og det er vi mye, siden vi kjører alle disipliner begge to. Dessuten respekterer vi hverandre som konkurrenter og venner. I mesterskap har vi vært i form litt annen hver gang, men nå ser det ut som vi er i form begge to.

Selvtillit

Ja, det er de sannelig. Lørdag får vi se nøyaktig hvor god den formen, når OL-bakken i Snowbasin arrangerer super-G. – Jeg vet at jeg kan gjøre det bra i super-G, sier Kjus. Jeg har hatt god stigning i super-G i år, sier Aamodt. Alpint har mye med selvtillit å gjøre. Med hver sin medalje kan de kjøre uten press, sier Skårdal. Bortsett fra det de legger på hverandre, da.

Outsider fra Stranda

Outsideren fra Stranda, Bjane Solbakken. (Foto: Scanpix)
Mange venter noe stort av Bjarne Solbakken lørdag. Og han er ikke fremmed for tanken på å slå til i super-G-rennet, som outsider. Solbakken fra Stranda er mannen som åpnet VM i fjor så sensasjonelt med en 10. plass i nettopp super-G. Resten av mesterskapet var ikke like vellykket.

I år startet han nesten like bra, med en 12. plass i utfor som ikke er hans spesialitet. Hva kan vi så vente utover? Kjus og Aamodt og østerrikerne er favoritter lørdag. Jeg er outsider og løypa her passer meg bra. Jeg gleder meg, sier Solbakken til NTB.

(NTB

Siste saker:
Siste saker:
Siste saker:

 
OL-PROGRAM
Veke M T O T F L S
6 4 5 6 7 8 9 10
7 11 12 13 14 15 16 17
8 18 19 20 21 22 23 24
OL-SENDINGAR RADIO/TV
Veke M T O T F L S
6 4 5 6 7 8 9 10
7 11 12 13 14 15 16 17
8 18 19 20 21 22 23 24
10 SISTE SPORT
PÅ FORSIDA NO
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no