skilleResultaterskille_slutt
salt_lake_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Sport > Meisterskap > Salt Lake 2002
 

Trosser juling for gull

Det norske OL-laget i snøbrett er mørbanket etter tre dager i OL-pipen.

Publisert 07.02.2002 19:48.
Likevel er det ikke verre enn at målet om en gullmedalje står fast. Landslagssjef Peter Levin og assistenten Jon Odden ristet begge litt på hodet og smilte da NTB på torsdagens trening konfronterte dem med skadesituasjonen i det norske laget.

- Det er vel ikke helt optimalt, men småskader er vi vant til i dette miljøet. Vi har noen dager igjen før vi skal konkurrere, og jeg regner med at de fleste er helt på topp når det virkelig gjelder, sier Levin.

- Vi vil ha en gullmedalje, det er et hovedmål. Etter to sølv i forrige OL kan vi ikke legge listen lavere nå. Og jeg mener det er en helt realistisk målsetting.

Skadelisten

OL-sølvvinnerne fra Nagano i 1998 er det derimot ingen fare med. Stine Brun Kjeldaas og Daniel Franck er begge i fin form, men de fleste andre sliter med større eller mindre problemer.
DanielFranck er i fin form og langt i fra grønn i trynet.

Slik var skadesituasjonen til de norske utøverne etter torsdagens trening:

* Kjersti Østgaard Buaas hadde et sammenstøt med en tysk jente under onsdagens trening og fikk seg en smell i skulderen. Den er hoven og hun sto over den første treningen torsdag.

* Lisa Hegertun Wiik har lenge slitt med en albueskade og er sliten. Hun ga seg allerede etter et par run på torsdagens trening.

* Espen Arvesen kjemper en kamp mot klokken for å få triksene på plass etter sitt beinbrudd og lengre skadeopphold.

* Halvor S. Lunn slo hodet på trening i Park City og var det Odden kalte småfjern etterpå. Han pådro seg en sannsynlig, liten hjernerystelse og har tatt det rolig et par dager.

* Kim Christiansen virket å være i kjempeslag inntil han fikk en solid løsning i ryggen under utførelsen av en air og har vært til intensiv legebehandling siden. Onsdag kveld fikk han en sprøyte i ryggen og en kiropraktor fikset låsningen. Trente lett torsdag, og er sannsynligvis tilbake for fullt i løpet av helgen .

Ekstra triks på lager

Levin og de andre i miljøet vet det er høyde som kommer til å avgjøre i OL-finalen.

Hopper du ikke høyt kan du glemme medaljesjansene. Ifølge Levin ligger de norske, spesielt gutta, godt an.

Alle de fire gutta er kjent for å hoppe høyt, og jentene er i ferd med å slippe seg løs.

Kim Christiansen er den som har imponert mest på trening, men jeg vet de andre kommer etter hvert, sier Levin.

Det å finpusse triksene i stor høyde blir essensielt de siste dagene. Jeg vil ikke si så mye om det, men jeg regner med at publikum vil få se det lille ekstra i finalen. Utøverne sparer noen godbiter, det hender til og med at jeg blir overrasket selv, sier han.
Stine Brun Kjeldaas trener for harde livet for å venne seg til OL-halfpipen.

Men stor sett har landslagssjefen kontroll på hva som skal skje. Det er når utøverne har dagen vi får se det lille ekstra.

- Det skulle vel ikke forundre meg mye om Daniel Franck har noe på lur, røper Levin og smiler lurt. Franck har OL-sølv fra før og har ikke noe å tape. Målet er gull, og da er det lettere å risikere noe i en ny OL-finale.

Brun Kjeldaas ikke helt inne

Stine Brun Kjeldaas trener for harde livet for å venne seg til OL-halfpipen. -

- Jeg er ikke helt inne ennå, men regner med at det løsner snart, sier hun til NTB.

Torsdag la hun vekt på kvalitetstrening. Under den ene turen etter den andre prøvde Kongsberg-jenta å finne den gode følelsen.

- Pipen er superbra. Jeg vet egentlig ikke hvorfor jeg ikke får helt taket på den ennå. Men før helgen bør jeg ha klart å finne ut av det, og da skal det bli moro, lover Brun Kjeldaas.

Sølvvinneren fra Nagano-OL er ikke beskjeden når hun røper målsettingen i Salt Lake City.

- Gull er det eneste som gjelder, og jeg mener den målsettingen er helt realistisk. Jeg er god nok til å vinne her. Jeg har blitt nummer to tidligere og har ikke lyst til det igjen, sier 26-åringen.

Siste saker:

 
OL-PROGRAM
Veke M T O T F L S
6 4 5 6 7 8 9 10
7 11 12 13 14 15 16 17
8 18 19 20 21 22 23 24
OL-SENDINGAR RADIO/TV
Veke M T O T F L S
6 4 5 6 7 8 9 10
7 11 12 13 14 15 16 17
8 18 19 20 21 22 23 24
10 SISTE SPORT
PÅ FORSIDA NO
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no