skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
spellemannprisen_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > TV > Spellemannprisen
 
Det norske dyret i åpenbaringen:

Classe i Satans musikkland

Om artistene som premieres er norske, så er ikke svenskene nødvendigvis ekskludert. Akkurat som under OL er nabolandet representert, om enn ikke blant de premierte. Classe Ekman følger Spellemann-showet for Sveriges Television.

Publisert 28.02.2002 16:46.
av Ulrik Rongved Amundsen

Som alle Åpen post-seere, såvel som de mer kosmopolittiske av oss, vil vite, er ikke svensker synderlig opptatt av hva som skjer i Norge. Korrespondent for Sveriges Television i Norge, Classe Ekman, gjør allikevel hva han kan for å lage reportasjer med snert i.

Satans musikkland

Ekman har som kjent problemer med det norske språket. Men som svensker flest lar han det ikke hindre en samtale med nordmenn i større grad - han
Satans musikkband?
bare fyller inn for det han ikke skjønner med ting han finner på selv. I intervjusituasjoner er det selvsagt en fordel. For det gjør det jo en god del lettere å møte intervjuobjekter med helt sensasjonelle meninger og uttalelser.

Problemet blir vel heller ikke mindre når Classe under Spellemannspris-showet skal møte og intervjue Kaizers Orchestra, et band med en dialekt også få nordmenn kan skryte av å beherske fullt ut. Er det da til å lure på at Norge i Classe Ekman og SVTs versjon er blitt til selve Satans Musikkland?

Siste saker:
Flere saker: ALT OM SPELLEMANN 2001

 

10 SISTE SPELLEMANNPRISEN
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no