skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
spellemannprisen_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > TV > Spellemannprisen
 
Spellemann 2001:

Slik gikk det i fjor

Morten Abel sto fram som den store vinneren i fjorårets utdeling. Ved siden av å vinne prisen som Årets spellemann ble han også kåret til Beste popsolist, og hans "I'll come back and love you forever" ble til Årets låt.

Publisert 01.03.2002 22:26.

- Når man danser sånn, kommer fort Janteloven inn i bildet, advarte konferansier Bård Tufte Johansen. Men dette var ikke kvelden da Morten Abel skulle la noe stoppe seg.

Med seier i programmets tre mest prestisjetunge kategorier var det ingen tvil om at Morten Abel var 2001s store norske artist. Selv om Bård i kjent stil gjorde hva han kunne for å dominere utdelingen, selv om Harald var kattekvinne på scenen, og selv om Classe Ekman hadde tre innslag, måtte Åpen Post i kveld stille seg i bakgrunnen for kveldens konge. Og bergensbølgen, som for øvrig ble behørig notert i de lavere kategorier, er ved kveldens slutt en fotnote.
Fasit for kvelden ellers var som vanlig at kremen av norske artister stilte opp og gjorde sitt ypperste for å presentere norsk musikk fra sin beste side. Norske artister i forskjellige generasjoner spilte live, stilte opp for norsk og internasjonal presse og rutinerte programledere og utdelere sørget for et profesjonelt show.

Siste saker:
Flere saker: ALT OM SPELLEMANN 2001

 

10 SISTE SPELLEMANNPRISEN
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no