skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
spellemannprisen_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > TV > Spellemannprisen
 
Spellemannprisen 2001

Helt allright pris

Spellemann x 4
Spellemann x 4
Publikum har talt: "Noen ganger er det all right" er Tidenes norske hit. De fjorten mest folkekjære hitene fra de siste tredve årene har ligget ute for avstemning, og spenningen har vært til å ta og føle på.

Publisert 01.03.2002 21:51. Oppdatert 01.03.2002 22:51.

Ordknappe vinnere

Tidenes norske hit er en ren publikumspris, og fansen har kunnet stemme gjennom VG nett, SMS og gjennom innringing under Spellemannpris-showet. Fjorten av nordmenns go´låter har knivet om den gjeve tittelen.

Da Linn Stokke og Knut Borge brølte "Noen ganger er det all right", ble låtens tekstforfatter og sanger Odd Børretzen sittende med hodet på skulderen til sin kone en stund før han reiste seg. På scenen var den folkekjære visesangeren fremdeles ganske ordknapp.

Ikke første gang

- Jeg takker Lars Martin, sa han.

Lars Martin Myhre, som er komponist for melodien, kvitterte med å takke sin artist-kollega og venn, Odd Børretzen tilbake.

Denne spellemannsprisen er Odd Børretzens fjerde og Lars Martin Myhres tredje. I 1996 fikk Odd Børretzen Spellemann-showets spesialpris, mens de to artist-kameratene sammen fikk pris for årets låt. I 1997 tok tandemet Myhre/Børretzen spellemannprisen i vise- og viserock-kategorien for albumet "Vintersang".

- Sender regningen

- Vi sender regningen, mente Knut Borge og pekte på prisen.

Pris-statuetten var av glass og så ut til å være av det heller eksklusive slaget. Det er Linn Stokkes mann, Atle Brynestad, som leverer prisen.

- Når musikk tar form i glass, kan det se slik ut, mente Linn Stokke og holdt statuetten opp.

- Åh, jeg trodde det der var en privat avstøpning fra bryllupet, måpet Borge.

På andre plass i Tidenes norske hit-avstemning kom A-ha med "Take on me", og Åge Aleksandersen med "Lys og varme" kom på en tredje plass.

De øvrige Tidenes norske hit-kandidater var Lene Marlin med "Sitting down here", Bobbysocks med "La det swinge", Lars Kilevold med "Livet er for kjipt", DumDum Boys med "Splitter pine", Knutsen og Ludvigsen med "Juba-Juba", Halvdan Sivertsen med "Kjærlighetsvise", The Monroes med "Sunday people", D.D.E. med "Det går likar no", Jahn Teigen med "Min første kjærlighet", deLillos med "Neste sommer" og Jørn Hoel med "Har en drøm".


Av Synne Hedlo

Siste saker:
Flere saker: ALT OM SPELLEMANN 2001

 

10 SISTE SPELLEMANNPRISEN
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no