skilleUnderholdning: Monsen (trippel)skille_slutt
spellemannprisen_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Programmer > TV > Spellemannprisen
 
Spellemannprisen 2001:

Prisutdelere med stjerne-status

Video-kameratene Harald Zwart og Morten Harket
Video-kameratene Harald Zwart og Morten Harket
Prisutdelerne i fredagens Spellemannspris-show for år 2001 har høy kjendis-faktor. Når konferansier Bård Tufte Johansen har åpnet showet, følger verdenskjendis Harald Zwart med utdeling av pris for årets musikkvideo. Artister, programledere og skuespillere skal prissette musikk-Norge.

Publisert 28.02.2002 09:39.
SE OGSÅ:
ALT OM:

Kjendisspekket show

Pristutdelerne har vel så kjente navn som de nominerte artistene. Seerne kan glede seg til gjensyn med kjentfolk som Harald Zwart, Ronnie le Tekrø, Harald Eia, Bendik Hofseth, Jahn Teigen, Alf Tande-Petersen, Vibeke Saugestad, Diaz, Anneli Drecker, M2M, Mia Gundersen, Odd Børretzen, Linn Stokke, Knut Borge og Herborg Kråkevik.

Årets musikkvideo-tildeling pangstarter pris-showet. "One night at McCools"-regissør og Hollywood-kjendis Harald Zwart har takket ja til oppdraget. Zwart vant prisen i denne kategorien selv i fjor med musikkvideoen "Velvet" med A-ha.

Harald i Åpen klasse

Harald Eia deler ut
Harald Eia lar Åpen post ligge til fordel for Åpen klasse under Spellemannspris-showet. Prosjektleder for NRK-produksjonen av Spellemanssprisen 2001, Jon Ola Sand, mener følgende om valget av Harald Eia til jobben.

- Harald Eia symboliserer Åpen klasse. Det er vanskelig å finne en som jobber i så mange forskjellige leire, mener Sand.

Knut og Linn

Sand kan videre røpe hvem som skal dele ut prisen for tidenes norske hit. Siden slutten av januar i år har nett-lesere kunnet stemme på Tidenes norske hit på VGs nettsider. Det ærefulle oppdraget å utdele denne prisen har Knut Borge og Linn Stokke fått.

Knut Borge deler ut
- Knut Borge har ledet Spellemannsprisen flest ganger. Vi synes det er kjempefint å få Knut Borge til denne jobben. Også har vi spurt en veldig vakker og profilert kvinne om å dele den ut sammen med ham. De er begge veldig entusiastiske, sier Sand.

Også i år har tildelerne en viss relevans for prisen de deler ut. I flere tilfeller har tildelerne en tilknytning til det musikkkategorien de deler ut pris for. Eksempler er Anneli Drecker og Nils Johansen fra Bel Canto, som deler ut pris i elektronika-kategorien. I vise-kategorien er det Odd Børretzen og Lars Martin Myhre som har det ærefulle oppdrag, mens Øystein Dolmen og Gustav Lorentzen tar sats i barnekategorien.

Relevans og kjemi

- Hvert år ønsker vi tildelere som har en tilknytning til musikklivet. Gjerne folk som har mottatt priser selv og som forhåpentligvis kommer til å gjøre det i fremtiden, forklarer Jon Ola Sand.

Sand forteller at det jobbes mye med å sette sammen pristildeler-par som fungerer sammen.

- Vi setter sammen folk som kler hverandre, folk som har en allright kjemi, utdyper han.


Av Synne Hedlo


Siste saker:
Flere saker: ALT OM SPELLEMANN 2001

 

10 SISTE SPELLEMANNPRISEN
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no